"Στο σφυρί" για 12,5 εκατ. δολάρια η συλλογή της Polaroid

"Στο σφυρί" για 12,5 εκατ. δολάρια η συλλογή της Polaroid

Οι έγχρωμες μικρού μεγέθους φωτογραφίες του Τεντ Κένεντι και της Φάραχ Φόσετ τις οποίες είχε τραβήξει ο Άντι Γουόρχολ, μαζί με περισσότερες από χίλιες άλλες δημοπρατήθηκαν μετά από απόφαση του δικαστηρίου της Μινεσότα...

"Στο σφυρί"  για 12,5 εκατ. δολάρια η συλλογή της Polaroid

Για σχεδόν 12,5 εκατομμύρια δολάρια πωλήθηκε η ιστορική συλλογή της Polaroid σε δημοπρασία που διοργανώθηκε την Δευτέρα και χθες Τρίτη από τον οίκο Sotheby's.

Οι έγχρωμες μικρού μεγέθους φωτογραφίες του Τεντ Κένεντι και της Φάραχ Φόσετ τις οποίες είχε τραβήξει ο Άντι Γουόρχολ, μαζί με περισσότερες από χίλιες άλλες δημοπρατήθηκαν μετά από απόφαση του δικαστηρίου της Μινεσότα προκειμένου να πληρωθούν οι δεκάδες πιστωτές της εταιρείας που έχει χρεοκοπήσει δύο φορές το 2002 και το 2008.

Η αποτύπωση του εθνικού πάρκου Γιοσέμιτι της Καλιφόρνιας από τον διάσημο φωτογράφο Άνσελ Άνταμς η οποία είχε εκτιμηθεί μεταξύ των 300.000 και 500.000 δολαρίων, πωλήθηκε για 722.500 δολάρια μετά από μάχη ανάμεσα σε τέσσερις υποψήφιους αγοραστές, σύμφωνα με ανακοίνωση του Sotheby's.

Κλείσιμο

Η αυτοπροσωπογραφία του Τσακ Κλόουζ, που αποτελείται από εννιά καρέ 50Χ60 εκατοστών από διαφορετικά σημεία του προσώπου του πωλήθηκε για ΄290.500 δολάρια ενώ αρχικά είχε εκτιμηθεί από 40.000 μέχρι 60.000 δολάρια.

Τιμή-ρεκόρ σημείωσαν δύο φωτογραφίες του Άντι Γουόρχολ οι οποίες πωλήθηκαν έναντι 146.500 δολαρίων (Self- portait Grimace) και 254.500 δολαρίων (Self- portait Eyes Closed).

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης