Ταϊλάνδη: Χιλιάδες πολίτες θα παρακολουθήσουν την αποτέφρωση του βασιλιά τους

Ταϊλάνδη: Χιλιάδες πολίτες θα παρακολουθήσουν την αποτέφρωση του βασιλιά τους

Στις 26 Οκτωβρίου στο μεγαλοπρεπές βασιλικό κρεματόριο θα πραγματοποιηθεί η αποτέφρωση του αγαπητού στο λαό της Ταϊλάνδης βασιλιά, Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέι

Ταϊλάνδη: Χιλιάδες πολίτες θα παρακολουθήσουν την αποτέφρωση του βασιλιά τους
Επί εβδομάδες οι εφημερίδες στην Ταϊλάνδη αναφέρουν με την παραμικρή λεπτομέρεια πώς θα γίνει η τελετή αποτέφρωσης της σορού του βασιλιά Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέι, ο οποίος εθεωρείτο «πατέρας όλων των Ταϊλανδών» και για πολλούς ημίθεος.

Ο πολύ αγαπητός στον λαό του βασιλιάς απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών στις 13 Οκτωβρίου του περασμένου έτους αφού βασίλευσε επί 70 χρόνια και υπήρξε ο μακροβιότερος μονάρχης στον κόσμο. Μετά από ένα έτος πένθους η αποτέφρωση του βασιλιά της Ταϊλάνδης θα πραγματοποιηθεί στις 26 Οκτωβρίου, ημέρα που έχει κηρυχθεί εθνική εορτή ενώ οι επικήδειες τελετές θα έχουν διάρκεια πέντε ημερών.


Κλείσιμο

Το βασιλικό κρεματόριο βρίσκεται κοντά στο Μεγάλο Παλάτι της Μπανγκόκ και κατασκευάστηκε από κορυφαίους τεχνίτες της χώρας, μετά από εργασίες δέκα μηνών. Το κρεματόριο έχει ύψος 50 μέτρων, είναι κατασκευασμένο από χρυσό σε τρία επίπεδα και συμβολίζει το Όρος Μερού στην Ινδία, μια τοποθεσία όπου πιστεύεται πως βρίσκεται το κέντρο του ινδουϊστικού και βουδιστικού σύμπαντος και στην οποία επιστρέφουν οι βασιλείς της Ταϊλάνδης, μετά τον θάνατό τους.

Το κρεματόριο έχει διακοσμηθεί με παραστάσεις από την μυθολογία της Ταϊλάνδης, την ζωή του βασιλιά και με δύο αγάλματα των αγαπημένων του σκύλων. Τουλάχιστον, 250.000 άτομα αναμένεται να βρεθούν στην Μπανγκόκ για να παρακολουθήσουν την τελετή αποτέφρωσης του αγαπημένου τους βασιλιά ενώ χιλιάδες εθελοντές, μουσικοί και καλλιτέχνες θα πάρουν μέρος στην τελετή, που θα πραγματοποιηθεί κάτω από το άγρυπνο μάτι 80.000 ανδρών ασφαλείας. 
 


Μετά τον θάνατο του Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέι, περισσότεροι από 12 εκατ. άνθρωποι έχουν επισκεφθεί το Μεγάλο Παλάτι για να προσκυνήσουν την σορό του και κυβερνητικοί υπάλληλοι αλλά και αρκετοί πολίτες, ντύθηκαν στα μαύρα για να εκφράσουν την θλίψη τους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης