Στοκχόλμη: Ένοχος για τρομοκρατία δήλωσε στο δικαστήριο ο Ουζμπέκος
«Η θέση του είναι ότι παραδέχεται ένα τρομοκρατικό έγκλημα και αποδέχεται ως εκ τούτου ότι θα προφυλακισθεί», δήλωσε ο δικηγόρος του
Ο Ραχμάτ Ακίλοφ, ο βασικός ύποπτος στην αιματηρή επίθεση με φορτηγό στη Στοκχόλμη που στοίχισε τη ζωή τεσσάρων ανθρώπων και προκάλεσε τον τραυματισμό άλλων 15, παραδέχθηκε ότι διέπραξε ένα έγκλημα τρομοκρατίας, δήλωσε σήμερα ο συνήγορός του στη διάρκεια ακροαματικής συνεδρίασης δικαστηρίου.
«Η θέση του είναι ότι παραδέχεται ένα τρομοκρατικό έγκλημα και αποδέχεται ως εκ τούτου ότι θα προφυλακισθεί», δήλωσε ο Γιόχαν Έρικσον, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τον 39χρονο Ουζμπέκο, στη διάρκεια ακροαματικής συνεδρίασης του δικαστηρίου το οποίο θα αποφασίσει αν ο ύποπτος θα πρέπει να παραμείνει στη φυλακή.
Ο Ακίλοφ φορούσε χειροπέδες στη διάρκεια της συνεδρίασης και δεν έκανε καμιά δήλωση, μεταδίδει ανταποκρίτρια του Γαλλικού Πρακτορείου.
Υπάρχουν στιγμές που η πόλη, παρά τον θόρυβο, την κίνηση και το ασταμάτητο τρέξιμο, μοιάζει να επιβραδύνει για λίγο σαν να σου λέει «έλα, πάρε μια ανάσα». Αυτή την αίσθηση προσφέρει και η νέα πρωτοβουλία της Uber, μια μικρή επιστροφή χρόνου μέσα στο χάος της πόλης.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.