EgyptAir: Ο ένας σώθηκε την τελευταία στιγμή και ο άλλος χάθηκε στο «παρά πέντε»

EgyptAir: Ο ένας σώθηκε την τελευταία στιγμή και ο άλλος χάθηκε στο «παρά πέντε»

Ενας Αιγύπτιος «ξεγέλασε» τον θάνατο, αλλά ένας Γάλλος βρέθηκε στο αεροπλάνο την τελευταία στιγμή

EgyptAir: Ο ένας σώθηκε την τελευταία στιγμή και ο άλλος χάθηκε στο «παρά πέντε»
Μια απόφαση της τελευταίας στιγμής ήταν εκείνη που τελικά έσωσε τη ζωή του νεαρού Αιγύπτιου Mounir Namour, ενός άντρα ο οποίος «ξεγέλασε» τον θάνατο όταν άλλαξε τα εισιτήρια που είχε αγοράσει για να ταξιδέψει με την μοιραίου πτήση MS804 της EgyptAir.

Ο ίδιος δηλώνει τώρα συγκλονισμένος και χαρακτηρίζει «θέμα τύχης» το γεγονός ότι είναι ακόμη ζωντανός.

Μιλώντας στο NBC News, ο Namour αποκάλυψε πως σχεδίαζε να ταξιδέψει στο Κάιρο με το Airbus που συνετρίβη την περασμένη Πέμπτη. Ωστόσο, όπως είπε, κάποιος τον έπεισε να μην πετάξει εκείνη την ημέρα, αλλά να μείνει στο Παρίσι.

Ο τυχερός Αιγύπτιος ανέφερε πως έφτασε στο αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκολ, από όπου απογειώθηκε το αεροπλάνο, ωστόσο, την τελευταία στιγμή αποφάσισε να μην επιβιβαστεί στο Airbus A320 και άλλαξε τα εισιτήρια του για να φύγει την επόμενη ημέρα.

«Είπα στον εαυτό μου ότι είμαι πολύ τυχερός, πραγματικά όμως. Ήταν πολύ δύσκολο για εμένα όταν είδα στην τηλεόραση τι είχε συμβεί. Το στομάχι μου δέθηκε κόμπος και έτσι αισθάνομαι από εκείνη την ημέρα», είπε, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του για τους 66 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από την νέα αεροπορική τραγωδία.
Κλείσιμο



Την ίδια τύχη δεν είχε, όμως, ο Γάλλος Pascal Hess, ο οποίος σε αντίθεση με τον νεαρό που απεικονίζεται στο παραπάνω βίντεο, ταξίδεψε την τελευταία στιγμή με το μοιραίο αεροπλάνο.

Πριν από μερικές ημέρες ο 51χρονος ερασιτέχνης φωτογράφος έχασε το διαβατήριό του, γεγονός που σήμαινε πως δεν θα μπορούσε να ταξιδέψει στην Αίγυπτο. Για τρεις ολόκληρες ημέρες ο Hess ανησυχούσε και δεν μπορούσε να κοιμηθεί εξαιτίας της απώλειας του διαβατηρίου του, ενώ όπως αποκάλυψαν οι φίλοι του είχε και ανησυχίες για το ταξίδι.



Ωστόσο, λίγο προτού ακυρώσει την πτήση με το μοιραίο Airbus, ένας γείτονας του 51χρονου βρήκε το διαβατήριο, πεσμένο στην άκρη του δρόμου, στην πόλη Evreux, στην οποία ζούσε.

Έτσι, παρά τις ανησυχίες του, ο άτυχος  Γάλλος αποφάσισε να ταξιδέψει στην Αίγυπτο προκειμένου να επισκεφτεί για λίγες ημέρες έναν καλό του φίλο. Δυστυχώς, όμως, δεν τα καταφέρε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης