Ο Ερντογάν έβαλε «λουκέτο» στην Zaman - Σοβαρά επεισόδια έξω από την εφημερίδα

Ο Ερντογάν έβαλε «λουκέτο» στην Zaman - Σοβαρά επεισόδια έξω από την εφημερίδα

Έδιωξαν με χημικά και εκτοξευτήρες νερού εκατοντάδες διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτήριο - Στη συνέχεια αστυνομικοί εισέβαλαν και έκαναν «φύλλο και φτερό» τα γραφεία

Ο Ερντογάν έβαλε «λουκέτο» στην Zaman - Σοβαρά επεισόδια έξω από την εφημερίδα
Με εκτεταμένη χρήση χημικών και νερού υπό πίεση διέλυσε η τουρκική αστυνομία το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο την αλυσίδα προστασίας που είχαν σχηματίσει διαδηλωτές έξω από τα γραφεία της εφημερίδας Ζαμάν μετά την είδηση ότι ειδική ομάδα διαχειριστών ορίστηκε - έπειτα από απόφαση της εισαγγελίας της Κωνσταντινούπολης - για να αναλάβει το έντυπο.

Μετά την αστυνομική επιχείρηση αστυνομικοί εισέβαλαν στα γραφεία της εφημερίδας με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Τουρκία.

Κλείσιμο


Πολλές εκατοντάδες υποστηρικτές της Ζαμάν είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία της εφημερίδας για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση της τουρκικής δικαιοσύνης. Κρατικά τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν αιτήματος εισαγγελέα που διεξάγει έρευνα σχετικά με τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.





Ο Γκιουλέν, άλλοτε στενός σύμμαχος του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορείται ότι συνωμότησε για να ανατρέψει την κυβέρνηση, μετά τις διαρροές στοιχείων για ένα σκάνδαλο διαφθοράς το 2013 που πιστεύεται ότι έκαναν αστυνομικοί πιστοί στο θρησκευτικό του τάγμα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης