Πορτογαλία: Έτοιμος να σχηματίσει κυβέρνηση δήλωσε ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος

Πορτογαλία: Έτοιμος να σχηματίσει κυβέρνηση δήλωσε ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος

Παρακάμπτουν τον κεντροδεξιό συνασπισμό που αναδείχθηκε πρώτο κόμμα στις πρόσφατες εκλογές – Με την υποστήριξη του Κομμουνιστικού Κόμματος και του Αριστερού Μπλοκ

Πορτογαλία: Έτοιμος να σχηματίσει κυβέρνηση δήλωσε ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος
Έτοιμος να παρακάμψει τον κεντροδεξιό συνασπισμό, ο οποίος αναδείχθηκε πρώτο κόμμα στις πρόσφατες εκλογές και να σχηματίσει κυβέρνηση δήλωσε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του Σοσιαλιστικού Κόμματος, προκειμένου να απεγκλωβίσει τη χώρα από το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει.

Ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS) Αντόνιου Κόστα δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Αντόνιου Καβάκου Σίλβα ότι εννοεί να σχηματίσει κυβέρνηση, που θα διαθέτει σταθερή πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, με την υποστήριξη του Κομμουνιστικού Κόμματος και του Αριστερού Μπλοκ. Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός Πέντρου Πάσους Κουέλιου, ο κεντροδεξιός συνασπισμός του οποίου εξασφάλισε τις περισσότερες ψήφους στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, επανέλαβε ότι αναμένει να λάβει εκείνος την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Κλείσιμο
«Πληροφορήσαμε τον πρόεδρο ότι μετά τις επαφές που είχαμε με το Κομμουνιστικό Κόμμα και το Αριστερό Μπλοκ, υφίστανται οι προϋποθέσεις για να σχηματιστεί μια κυβέρνηση που θα έχει την υποστήριξη της πλειοψηφίας του κοινοβουλίου», είπε ο Κόστα στους δημοσιογράφους τονίζοντας ότι η κεντροδεξιά δεν μπορεί να δώσει τέτοιες εγγυήσεις. Η Καταρίνα Μαρτίνς, η επικεφαλής του Αριστερού Μπλοκ, αντηχώντας τις δηλώσεις του Κόστα, τόνισε ότι θα ήταν «χάσιμο χρόνου» να δοθεί η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στο συνασπισμό κεντροδεξιάς-δεξιάς και σημείωσε πως αναμένει να οριστικοποιηθεί η συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης με τους Σοσιαλιστές μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες.

Ο Πάσους Κουέλιου επιδίωκε να εξασφαλίσει την υποστήριξη των Σοσιαλιστών. Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι επαφίεται στον πρόεδρο Καβάκου Σίλβα να αποφασίσει τι θα πράξει. Ο πρόεδρος, που συναντήθηκε με τους Πάσους Κουέλιου, Κόστα και Μαρτίνς, αναμένεται να δεχθεί αύριο τον ηγέτη του Κομμουνιστικού Κόμματος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης