Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας πήγε στην θάλασσα με τον...θρόνο του!

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας πήγε στην θάλασσα με τον...θρόνο του!

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην Γαλλική Ριβιέρα η άφιξη του μονάρχη της Σαουδικής Αραβίας, βασιλιά Σαλμάν - Το κλείσιμο δημόσιας παραλίας και το ασανσέρ, που τοποθετήθηκε για να μην πατά στην άμμο ο βασιλιάς, είναι στο στόχαστρο των πολιτών και των τοπικών αρχών

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας πήγε στην θάλασσα με τον...θρόνο του!
Το περασμένο Σάββατο κατέφθασε στην πόλη Vallauris της Γαλλικής Ριβιέρας ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Σαλμάν, με ακολουθία 1.000 ατόμων. Ο 79χρονος μονάρχης κατέλυσε μαζί με τους στενότερους συγγενείς του στην βίλα που διαθέτει η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας εδώ και αρκετές δεκαετίες στην περιοχή, ενώ 700 άτομα της ακολουθίας του, που αποτελείται από στενούς συγγενείς, συνεργάτες και ανώτατους στρατιωτικούς αξιωματούχους, διαμένουν στα πιο πολυτελή ξενοδοχεία των Κανών.

Κλείσιμο


Η άφιξη του Σαουδάραβα μονάρχη έχει προκαλέσει αναστάτωση και αντικρουόμενες απόψεις στην περιοχή. Κάτοικοι καθώς και η δήμαρχος της πόλης Vallauris, Michelle Salucki, διαμαρτύρονται για το κλείσιμο της δημοφιλούς παραλίας γυμνιστών, La Mirandole, για την οποία η γαλλική κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορευτεί η πρόσβαση στους λουόμενους για τις τρεις εβδομάδες που θα κάνει τις διακοπές του στην περιοχή ο βασιλιάς Σαλμάν.

Ένα ασανσέρ και ξύλινες διαβάσεις κατασκευάστηκαν σε σύντομο χρόνο στην παραλία, ώστε ο βασιλιάς Σαλμάν να μη πατά τα πόδια του στην άμμο. Επίσης, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), στην βίλα τοποθετήθηκαν καινούρια παράθυρα, φυτεύτηκαν φρέσκα λουλούδια και υπάρχουν φήμες ότι ένας θρόνος τοποθετήθηκε σε μπαλκόνι της πολυτελούς βίλας, για να έχει καλή θέα ο μονάρχης.



Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ξεκινήσει εκστρατεία για άρση της απαγόρευσης πρόσβασης στην παραλία και ισχυρίζονται ότι η απαγόρευση είναι παράνομη, επειδή αφορά το κλείσιμο δημόσιας παραλίας, η δε δήμαρχος της Vallauris, έχει ήδη αποστείλει επιστολή για το θέμα στον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.



Όμως, πολλοί επιχειρηματίες της περιοχής τρίβουν τα χέρια από χαρά, αφού ξενοδοχεία, ταξί και πολλές άλλες επιχειρήσεις, θα αυξήσουν τα έσοδά τους τις τρεις εβδομάδες παραμονής του Σαλμάν στην Γαλλική Ριβιέρα. Σύμφωνα με  δηλώσεις ντόπιων οδηγών στο AFP, 400 αυτοκίνητα πολυτελείας με φιμέ τζάμια απασχολούνται από την βασιλική οικογένεια για την μεταφορά των καλεσμένων της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης