Φωτογραφίες: Καλυμμένη από τέφρα η Χιλή μετά την έκρηξη του Καλμπούκο

Φωτογραφίες: Καλυμμένη από τέφρα η Χιλή μετά την έκρηξη του Καλμπούκο

Σύννεφο καπνού με ανθρώπινη μορφή ανησυχεί τους κατοίκους - Δεν έχει ολοκληρωθεί η δραστηριότητα του ηφαιστείου

Φωτογραφίες: Καλυμμένη από τέφρα η Χιλή μετά την έκρηξη του Καλμπούκο
Τη στιγμή που το ηφαίστειο Καλμπούκο συνεχίζει τη δραστηριότητα του, πολλές είναι οι περιοχές της Χιλής που έχουν καλυφθεί από τέφρα.

Κλείσιμο


Κατοικίες, σχολεία, κτίρια, αγροί και μεγάλες εκτάσεις έχουν βυθιστεί στη σκόνη, ενώ οι πολίτες προσπαθούν φορώντας μάσκες να απεγκλωβίσουν αυτοκίνητα που έχουν καλυφθεί από τέφρα, αλλά και να καθαρίσουν τους δρόμους και τα σπίτια τους από την σκόνη που έχει τρυπώσει παντού.



Την ίδια στιγμή, εντυπωσιακές είναι οι φωτογραφίες που ταξιδεύουν από το Πουέρτο Μοντ, με ένα σύννεφο με ανθρώπινη μορφή που σχηματίστηκε από τον καπνό του ηφαιστείου.



Όπως αναφέρει η 33χρονης Χάριετ Γκρούνεγουαλντ που ζει στην περιοχή και κατέγραψε το ανθρωπόμορφο σύννεφο: «Όταν άκουσα την έκρηξη, έτρεξα στο παράθυρο του σπιτιού μου και άρχισα να τραβάω φωτογραφίες. Τότε ήταν που είδα αυτόν τον άνδρα να εμφανίζεται μπροστά μου».



Η νεαρή γυναίκα εξήγησε πως αρχικά νόμιζε πως ήταν μόνο δική της εντύπωση ότι το σύννεφο καπνού είχε αυτή τη μορφή, αλλά όταν έδειξε σε φίλους και συγγενείς της την φωτογραφία, όλοι επιβεβαίωσαν την εκτίμησή της.



Επισημαίνεται, πως ο λαός της Χιλής πιστεύει στον μύθο ότι όταν ένα ηφαίστειο εκρήγνυται σημαίνει ότι ο Θεός δεν είναι χαρούμενος.



«Αυτός ο άνθρωπος από καπνό μάλλον είναι μήνυμα. Ότι ο Θεός μας κοιτάζει και παρατηρεί την συμπεριφορά μας», δήλωσε ο 60χρονος Χουάν Ορτίζ Αρεντόντο.



Μάλιστα, ο 54χρονος Μανζούρ Ολίβο Καντελαρία δήλωσε εντυπωσιασμένος από την εικόνα, προσθέτοντας ότι είδε ξεκάθαρα «ένα κεφάλι, το σώμα και τα μάτια στο πρόσωπο».



Ανεξαρτήτως της μυθικής διάστασης του Καλμπούκο, οι τοπικές αρχές προειδοποιούν ότι η δραστηριότητά του δεν έχει τερματιστεί, επισημαίνοντας πως θα ακολουθήσουν και άλλες εκρήξεις.



Η πρόεδρος της Χιλής, Μισέλ Μπασελέτ, που επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές δήλωσε ότι δεν είναι γνωστό πώς η κατάσταση θα εξελιχθεί και επισήμανε πως όλα είναι απρόβλεπτα.



Στο μεταξύ, εξαιτίας του καπνού και της τέφρας οι αεροπορικές εταιρίες αναγκάστηκαν να αναβάλλουν πτήσεις πάνω από την περιοχή, ενώ ο πυκνός καπνός πλησιάζει και την Αργεντινή.















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης