Πράκτορας βοήθησε τις τρεις Βρετανίδες μαθήτριες να γίνουν τζιχαντίστριες

Πράκτορας βοήθησε τις τρεις Βρετανίδες μαθήτριες να γίνουν τζιχαντίστριες

Συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές - Ο Τσαβούσογλου περιορίστηκε να διευκρινίσει ότι ο πράκτορας δεν είναι από τις ΗΠΑ ή κάποια χώρα της ΕΕ

Πράκτορας βοήθησε τις τρεις Βρετανίδες μαθήτριες να γίνουν τζιχαντίστριες
Ένα ξένο πράκτορα συνέλαβαν σήμερα οι τουρκικές αρχές, καθώς φέρεται να βοήθησε τα τρία κορίτσια από τη Βρετανία να μεταβούν στη Συρία στις 17 Φεβρουαρίου με στόχο να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος.

«Θέλετε να μάθετε ποιος είναι ο άνθρωπος που βοήθησε τα κορίτσια αυτά; Ο άνθρωπος αυτός συνελήφθη. Αποκαλύφθηκε ότι είναι κάποιος που εργαζόταν για την υπηρεσία πληροφοριών μιας χώρας του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ που μάχεται κατά του ΙΚ», όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο δίκτυο Α Χαμπέρ, αποσπάσματα της οποίας μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο Ανατολή.

Κλείσιμο
Ωστόσο, ο ίδιος ο Τσαβούσογλου περιορίστηκε να διευκρινίσει ότι ο πράκτορας δεν είναι από τις ΗΠΑ ή κάποια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Άγκυρα έχει υπογραμμίσει ότι χρειάζεται περισσότερες πληροφορίες από τις ξένες υπηρεσίες πληροφοριών για να εμποδίσει το πέρασμα επίδοξων τζιχαντιστών στη Συρία μέσω του εδάφους της, αναφέροντας κυρίως ως παράδειγμα την περίπτωση των τριών μαθητριών από το Λονδίνο που έφυγαν από τη χώρα τους τον Φεβρουάριο για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης