Επαφή με την ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη είχε την Κυριακή ο Ιταλός εισαγγελέας Έττορε Καρντινάλι, ο οποίος διερευνά τα αίτια του ναυτικού δυστυχήματος του Norman Atlantic.
Όπως είπε στους εκπροσώπους της πρεσβείας θα ζητήσει τη συνεργασία των ελληνικών εισαγγελικών αρχών, για την πλήρη διερεύνηση των αιτιών του τραγικού αυτού συμβάντος και την σχετική απόδοση ευθυνών.
Εντωμεταξύ για τρίτη φορά εισήλθαν την Κυριακή οι πραγματογνώμονες στο κουφάρι του Νοrman Atlantic, μαζί με ομάδα πυροσβεστών οι οποίοι προσπαθούν να σβήσουν νέες εστίες φωτιάς.
Οι εστίες αυτές, εξαιτίας των οποίων δεν κατέστη ακόμα δυνατή η είσοδος στο γκαράζ, δημιουργήθηκαν από το οξυγόνο που εισχώρησε σε χώρους του πλοίου όπου είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά, μετά την ρυμούλκησή του στο Μπρίντίζι.
Η 5η έκδοση του Γύρου φέρνει στην Ελλάδα κορυφαίες επαγγελματικές ομάδες, διεθνή τηλεοπτική προβολή και ένα αγωνιστικό επίπεδο που επιβεβαιώνει τη συνεχή αναβάθμιση της διοργάνωσης.