Συμβούλιο της Ευρώπης: Γελοία και προκατειλημμένη η αντι-ισλαμική ταινία

Συμβούλιο της Ευρώπης: Γελοία και προκατειλημμένη η αντι-ισλαμική ταινία

Με δημόσια δήλωση του ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Θόρμπγιορν Γιάγκλαντ χαρακτηρίζει γελοία, ερασιτεχνική και προκατειλημμένη κατά του Ισλάμ την επίμαχη ταινία " Η αθωότητα των Μουσουλμάνων", η προβολή της οποίες πυροδότησε σειρά βίαιων αντιδράσεων στον μουσουλμανικό κόσμο....

Συμβούλιο της Ευρώπης: Γελοία και προκατειλημμένη η αντι-ισλαμική ταινία
Με δημόσια δήλωση του ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Θόρμπγιορν Γιάγκλαντ χαρακτηρίζει γελοία, ερασιτεχνική και προκατειλημμένη κατά του Ισλάμ την επίμαχη ταινία " Η αθωότητα των Μουσουλμάνων", η προβολή της οποίες πυροδότησε σειρά βίαιων αντιδράσεων στον μουσουλμανικό κόσμο.

Αμεση αντίδραση μας δεν μπορεί παρά να είναι η ισχυρή και απερίφραστη καταδίκη αυτής της ταινίας, μέσω της οποίας ενισχύεται η αντι-μουσουλμανική ρητορική στον κόσμο αλλά, συμπληρώνει ο κ. Γιάγκλαντ, θα πρέπει να δούμε το όλο ζήτημα και σε συνδυασμό την προστασία της ελευθερίας της έκφρασης.

Υπενθυμίζει, όμως, ότι η ελευθερία της έκφρασης δεν συνιστά δικαίωμα χωρίς υποχρεώσεις και ότι θα πρέπει να ασκείται με υπευθυνότητα.

Κατά την προσωπική μου γνώμη, υπογραμμίζει ο ΓΓ του Συμβουλίου, η εν λόγω ταινία αξιοποιείται ήδη για την υποκίνηση του φυλετικού μίσους και την έκρηξη της βίας μεταξύ ανθρώπων με διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις σ' όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης