«Στενή συνεργασία» ΗΠΑ-Λιβύης για την επίθεση της Βεγγάζης

«Στενή συνεργασία» ΗΠΑ-Λιβύης για την επίθεση της Βεγγάζης

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο πρόεδρος της Λιβύης Μοχάμεντ Μαγκαρίεφ συμφώνησαν στη διεξαγωγή έρευνας για την επίθεση κατά του αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη.

Η επιστροφή του κορσέ
«Στενή συνεργασία» ΗΠΑ-Λιβύης για την επίθεση της Βεγγάζης
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο πρόεδρος της Λιβύης Μοχάμεντ Μαγκαρίεφ συμφώνησαν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους συνομιλίας εχθές το βράδυ, στη διεξαγωγή έρευνας για την επίθεση κατά του αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη, το βράδυ της 11ης Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

«Ο Πρόεδρος (των ΗΠΑ) κατέστησε σαφές ότι πρέπει να συνεργασθούμε για να κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο ώστε να εντοπίσουμε τους δράστες της επίθεσης και να τους προσάγουμε στη δικαιοσύνη. Οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν να συνεργασθούν στενά κατά την εξέλιξη των ερευνών» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Κλείσιμο
Επίσης, ο Μπαράκ Ομπάμα τηλεφώνησε στον πρόεδρο της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι για να μιλήσουν για τις αντιαμερικανικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στη χώρα του και δήλωσε ότι «η Αίγυπτος οφείλει να συνεργασθεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την διασφάλιση των διπλωματικών εγκαταστάσεων και προσωπικού των ΗΠΑ».

«Ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι απορρίπτει τις προσπάθειες για τη δυσφήμηση του Ισλάμ, αλλά υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει ποτέ και οποιαδήποτε δικαιολογία για την άσκηση βίας εναντίον αθώων και για πράξεις που θέτουν σε κίνδυνο το προσωπικό και τις εγκαταστάσεις των ΗΠΑ» γράφει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης