Δικαστής στο Περού απορρίπτει εισαγγελικό αίτημα να απαγορευτεί στην Μπολουάρτε η έξοδος από τη χώρα
Η πρώην πρόεδρος διαβεβαίωσε πως δεν έχει ουδεμία πρόθεση να ζητήσει άσυλο σε χώρα του εξωτερικού
Περουβιανός δικαστής απέρριψε χθες Τετάρτη αίτημα της εισαγγελίας να απαγορευτεί στην πρώην πρόεδρο Ντίνα Μπολουάρτε, που καθαιρέθηκε την περασμένη εβδομάδα από το Κογκρέσο, να βγει από τη χώρα.
Ο δικαστής Φερνάντο Βαλδές έκρινε «αβάσιμο» το εισαγγελικό αίτημα, που προέβλεπε να αποτραπεί η έξοδος της κ. Μπολουάρτε από τη χώρα των Άνδεων για 36 μήνες, ενόσω διενεργούνται έρευνες σε βάρος της για ξέπλυμα χρήματος όταν ήταν αντιπρόεδρος και για «εγκατάλειψη» της θέσης της κατά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στη μύτη όταν ασκούσε την προεδρία, χωρίς ειδοποίηση του κοινοβουλίου όπως ήταν υποχρεωτικό από τον νόμο.
Για τον δικαστή Βαλδές, «δεν υπάρχει κίνδυνος φυγής» της πρώην αρχηγού του κράτους.
Η πρώην πρόεδρος, που παύτηκε την Παρασκευή από το κοινοβούλιο με διαδικασία-εξπρές για «μόνιμη ηθική ακαταλληλότητα» να ασκεί τα καθήκοντά της, διαβεβαίωσε πως δεν έχει ουδεμία πρόθεση να ζητήσει άσυλο σε χώρα του εξωτερικού. «Δεν έχω ευθύνες για καμιά» από τις υποθέσεις για τις οποίες διενεργούνται έρευνες σε βάρος της, είπε η κ. Μπολουάρτε σε δημοσιογράφους. «Έχω ήσυχη συνείδηση, βρίσκομαι στο σπίτι μου και θα παραμείνω στη χώρα μου», επέμεινε.
Πλέον την προεδρία της λατινοαμερικάνικης χώρας έχει αναλάβει ο πρώην πρόεδρος του Κογκρέσου Χοσέ Χερί, 38 ετών, ο οποίος θα ασκήσει την εξουσία ως τις προεδρικές εκλογές του Απριλίου του 2026.
Η Seneca Medical Group κατέκτησε 11 βραβεία στα Medical Beauty Awards 2025, σταθερή στη δέσμευσή της για παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών μεταμόσχευσης μαλλιών
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.
Διαθέσιμο από την Παρασκευή 5/12 έως και την Τετάρτη 7/1, με 4 καθημερινές back-2-back προβολές ταινιών - Με πάνω από 130 ταινίες για όλη την οικογένεια και περισσότερες από 25 ταινίες σε Α’ τηλεοπτική προβολή