Οκτώ νεκροί στην Τανζανία σε ξέσπασμα του θανατηφόρου ιού Μάρμπουργκ
O κίνδυνος εξάπλωσης είναι σχετικά μικρός, αλλά το ξέσπασμα είναι απειλητικός για την ευρύτερη περιοχή
Ξέσπασμα του ιού Μάρμπουργκ ευθύνεται, κατά τα φαινόμενα, για τον θάνατο τουλάχιστον οκτώ ανθρώπων στην Τανζανία.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε ότι ως τις 11 Ιανουαρίου είχαν αναφερθεί εννέα κρούσματα και οκτώ θάνατοι στην επαρχία Καγκέρα στα βόρεια της χώρας. Επισημαίνει πάντως ότι ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί γιατί δεν υπάρχει επαρκής ενημέρωση.
Αν και ο κίνδυνος εξάπλωσης είναι σχετικά μικρός, γράφει ο Guardian, αλλά πάντως είναι απειλητικός για την ευρύτερη περιοχή του ξεσπάσματος και τη χώρα.
Η περιοχή όπου εντοπίστηκαν τα κρούσματα είναι στα σύνορα με τη Ρουάντα, το Μπουρούντι και την Ουγκάντα.
Δεν είναι σαφές, για την την ώρα, ποια είναι η πηγή του ξεσπάσματος, αν και μπορεί να ξεκινήσει όταν μεταδοθεί από νυχτερίδες σε άνθρώπους.
Λίγες εβδομάδες νωρίτερα είχαν εντοπιστεί κρούσματα στη γειτονική Ρουάντα. Ο ΠΟΥ ανέφερε ότι καταγράφηκαν 66 κρούσματα και 15 θάνατοι.
Σε έναν κόσμο που κινείται όλο και πιο γρήγορα, αξίζει να επιστρέφουμε σε όσα έχουν πραγματική σημασία. Να επιστρέφουμε σε όσα είναι αυθεντικά. Να επιστρέφουμε εκεί όπου ξεκινούν όλα - στις ρίζες μας.