Και επίσημα υποψήφιος καγκελάριος στις γερμανικές εκλογές ο Όλαφ Σολτς
Η συντριπτική πλειοψηφία στο συνέδριο του κόμματος ψήφισε υπέρ του Σολτς - Προειδοποίησε για τους κινδύνους που θα είχε να αναλάβει το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα την εξουσία
Ο ομοσπονδιακός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, ορίστηκε και επίσημα υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για τις γερμανικές εκλογές, οι οποίες πρόκειται να διεξαχθούν στις 23 Φεβρουαρίου.
Μάλιστα, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό μέσο mdr.de, η συντριπτική πλειοψηφία των 600 συνέδρων - στο συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) στο Βερολίνο - ψήφισε υπέρ του 66χρονου, με φανερή ψηφοφορία.
Στην ομιλία του, ο Σολτς προειδοποίησε για τους κινδύνους που ενέχει η ανάληψη της εξουσίας από το CDU/CSU.
Επίσης, τόνισε ότι οι φοροελαφρύνσεις που υποσχέθηκε το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU/CSU) θα διευκόλυναν ακόμη περισσότερο «τους εκατομμυριούχους και τους δισεκατομμυριούχους» και πως «τον λογαριασμό θα πληρώσουν οι απλοί άνθρωποι με περικοπές στην περίθαλψη, την υγεία και τις συντάξεις».
Επιπλέον, ο Σολτς δήλωσε ότι η «έκρυθμη κατάσταση» που επικρατεί στον κόσμο απαιτεί μια κυβέρνηση με σύνεση, σαφήνεια και εμπειρία.
Ο Σολτς προτάθηκε ομόφωνα ως υποψήφιος καγκελάριος από το ομοσπονδιακό διοικητικό συμβούλιο του SPD στα τέλη Νοεμβρίου, παρά τις επικρίσεις που εξέφρασε η νεολαία του κόμματος, SPD Jusos.
Η πραγματική ανανέωση ξεκινά εκεί όπου σώμα και μυαλό κάνουν reset, φορτίζουν μπαταρίες και ξαναβρίσκουν τον ρυθμό τους. Και κάπως έτσι, οι χειμερινές εκπτώσεις της Dunlopillo αποκτούν ξαφνικά νόημα, πολύ πιο ουσιαστικό από μια απλή αγορά.