Κροατία: Ο Μιλάνοβιτς και ο Πρίμορατς θα βρεθούν αντιμέτωποι στον δεύτερο γύρο των εκλογών
Ο Μιλάνοβιτς την υποψηφιότητα του οποίου στηρίζουν οι Σοσιαλδημοκράτες (SDP) συγκέντρωσε ποσοστό 49,20%
Ο απερχόμενος πρόεδρος της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς δεν κατάφερε τελικά να επανεκλεγεί στο αξίωμα από τον πρώτο γύρο και θα βρεθεί αντιμέτωπος στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών με τον υποψήφιο του κυβερνώντος συντηρητικού κόμματος, τον Ντράγκαν Πρίμορατς, ανακοίνωσε η εκλογική επιτροπή.
Ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών θα διεξαχθεί σε δύο εβδομάδες.
Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, με καταμετρημένες τις ψήφους από το 99% των εκλογικών τμημάτων, ο Μιλάνοβιτς, την υποψηφιότητα του οποίου στηρίζουν οι Σοσιαλδημοκράτες (SDP) συγκεντρώνει ποσοστό 49,20%. Ο Πρίμορατς έρχεται στη δεύτερη θέση, με ποσοστό 19,43%.
Προς γενική έκπληξη, το έξιτ-πολ των εκλογών έδειχνε ότι ο Μιλάνοβιτς θα επανεκλεγόταν από τον πρώτο γύρο.
Στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους ανέδειξε την πρότασή του για την καθιέρωση Εκπαιδευτικού Προγράμματος Κοινωνικής Αφύπνισης για την Αναπηρία και Ανάπτυξης Συμπεριληπτικής Νοοτροπίας.