Σενεγάλη: Τουλάχιστον 30 πτώματα σε αποσύνθεση βρέθηκαν σε μια βάρκα στα ανοιχτά της πρωτεύουσας
Ένας άνευ προηγουμένου αριθμός σχεδόν 5.000 μεταναστών έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα τους πρώτους πέντε μήνες του 2024 προσπαθώντας να φτάσουν στο ισπανικό αρχιπέλαγος
Τουλάχιστον 30 πτώματα σε αποσύνθεση βρέθηκαν σε ένα σκάφος που παρασύρθηκε περίπου 70 χιλιόμετρα από τις ακτές της πρωτεύουσας της Σενεγάλης, Ντακάρ, ανακοίνωσαν σήμερα οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας.
Το Πολεμικό ναυτικό ενημερώθηκε για την παρουσία του σκάφους χθες, Κυριακή βράδυ, και ένα σκάφος της ακτοφυλακής αναπτύχθηκε αμέσως στην θαλάσσια περιοχή, τόνισαν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας σε ανακοίνωσή τους.
«Μέχρι στιγμής έχουν καταμετρηθεί 30 πτώματα», τόνισε, προσθέτοντας ότι οι έρευνες θα παράσχουν ακριβέστερες πληροφορίες για τον αριθμό των νεκρών και από που αναχώρησε το σκάφος.
Η προχωρημένη κατάσταση αποσύνθεσης των πτωμάτων καθιστά δύσκολη τη διαδικασία ταυτοποίσης τους, συμπλήρωσε ο στρατός.
Η οδός μετανάστευσης του Ατλαντικού από τις ακτές της Δυτικής Αφρικής προς τα Κανάρια Νησιά, που χρησιμοποιείται συνήθως από Αφρικανούς μετανάστες που προσπαθούν να φτάσουν στην Ισπανία, είναι μία από τις πιο θανατηφόρες στον κόσμο.
Ένας άνευ προηγουμένου αριθμός σχεδόν 5.000 μεταναστών έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα τους πρώτους πέντε μήνες του 2024 προσπαθώντας να φτάσουν στο ισπανικό αρχιπέλαγος, ανακοίνωσε τον Ιούνιο η οργάνωση Walking Borders.
Τα Estates Costa Lazaridi απέκτησαν την πρώτη πιστοποίηση Αναγεννητικής Αμπελοκαλλιέργειας στη χώρα, ανοίγοντας έναν νέο δρόμο βιωσιμότητας για το ελληνικό κρασί
Η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί θεμέλιο της στρατηγικής του Ομίλου ΔΕΗ. Σε ένα ενεργειακό περιβάλλον που μετασχηματίζεται με ταχύτητα, η υπεύθυνη διαχείριση των φυσικών πόρων και η ενσωμάτωση αρχών κυκλικής οικονομίας αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για ένα βιώσιμο ενεργειακό σύστημα.