Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντενπροειδοποίησε σήμερα ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν «να γυρίσουν την πλάτη» στην Ουκρανία τώρα, τη στιγμή που το πακέτο της βοήθειας, ύψους 60 δισεκ. δολαρίων, προς το Κίεβο παραμένει μπλοκαρισμένο στο Κογκρέσο αφού οι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές αρνούνται να το συζητήσουν.
«Δεν μπορούμε να γυρίσουμε τώρα την πλάτη» επειδή ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν«σ’ αυτό υπολογίζει», είπε ο Μπάιντεν σε μια ομιλία του στον Λευκό Οίκο, παραμονή της συμπλήρωσης δύο ετών από την έναρξη του πολέμου.
Ο Μπάιντεν είπε επίσης ότι σύντομα θα μιλήσει για το θέμα της Ρωσίας με τους άλλους ηγέτες των χωρών της G7, καθώς και με την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.
Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να συμμετάσχει αύριο Σάββατο στη βιντεοδιάσκεψη με τους ηγέτες της G7 και τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Νωρίτερα σήμερα η αμερικανική κυβέρνηση επέβαλε σειρά κυρώσεων στη Ρωσία, τόσο για τον πόλεμο στην Ουκρανία όσο και για τον θάνατο του ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι.
Η Mapei Hellas, εταιρεία δομικών και χημικών προϊόντων, μέλος του γνωστού Ιταλικού Ομίλου Mapei, που φέτος κλείνει 25 χρόνια στην Ελλάδα, έχει εισέλθει δυναμικά σε μια νέα φάση βιώσιμης ανάπτυξης, με τη σειρά προϊόντων «Zero Line» να αποτελεί την αιχμή του δόρατος και να την οδηγεί σε ένα ακόμη καλύτερο μέλλον.
Στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους ανέδειξε την πρότασή του για την καθιέρωση Εκπαιδευτικού Προγράμματος Κοινωνικής Αφύπνισης για την Αναπηρία και Ανάπτυξης Συμπεριληπτικής Νοοτροπίας.