Ισπανία: Επανέρχεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε νοσοκομεία και δομές υγείας

Ισπανία: Επανέρχεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε νοσοκομεία και δομές υγείας

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους ανθρώπους», τόνισε η Ισπανίδα υπουργός Υγείας

spain_main
Η Ισπανίδα υπουργός Υγείας Μόνικα Γκαρθία ανακοίνωσε σήμερα ότι η χρήση προστατευτικής μάσκας σε νοσοκομεία και άλλες δομές Υγείας καθίσταται υποχρεωτική σε όλη τη χώρα από σήμερα, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει έξαρση μολύνσεων από γρίπη και από Covid-19.

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους ανθρώπους», τόνισε η υπουργός σε δημοσιογράφους. «Είναι κοινή λογική». Το υπουργείο Υγείας έδωσε εντολή για τη χρήση μάσκας σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας και συνέστησε τη χρήση μάσκας σε ιδιωτικές κλινικές, φαρμακεία και άλλες ιατρικές εγκαταστάσεις, όπως σε οδοντιατρεία.

Αρκετές ισπανικές περιφέρειες είχαν ήδη εκδώσει την περασμένη εβδομάδα εντολή προς ασθενείς, επισκέπτες και το προσωπικό νοσοκομείων να φορούν μάσκες. Η κεντρική κυβέρνηση πρότεινε τη Δευτέρα να επεκταθεί το μέτρο σε πανεθνικό επίπεδο.

Οι περιφέρειες θα μπορούν να άρουν το μέτρο σε περίπτωση μείωσης του αριθμού των μολύνσεων επί δύο εβδομάδες. Η Ισπανία ήταν μια από τις τελευταίες χώρες της Ευρώπης που κατήργησε την υποχρεωτική χρήση μάσκας στο πλαίσιο των μέτρων ενάντια στην πανδημία Covid-19. Η χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς ήταν υποχρεωτική μέχρι τον Φεβρουάριο του 2023, ενώ σε δομές υγείας και φαρμακεία ήταν υποχρεωτική μέχρι τον Ιούλιο.



Ειδήσεις σήμερα:

Βόλος: «Δηλητηρίαζε το παιδί μου, έκανα αυτό που έπρεπε, πατέρας είμαι» είπε ο 50χρονος που σκότωσε τον 33χρονο κουνιάδο του

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Άννα - Μαρία, τα παιδιά και οι αδερφές του στο ετήσιο μνημόσυνο - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Βέροια: Χτύπαγε το μωρό ακόμα και με το μπιμπερό η μητέρα - Τα ευρήματα της νεκροτομής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης