Λευκός Οίκος: Δεν έχουμε αποφασίσει εάν θα δοθούν πύραυλοι ATACMS στην Ουκρανία
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανυπομονεί σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του να συναντηθεί με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο και να αποκτήσει μια «εικόνα του πεδίου μάχης» της ουκρανικής αντεπίθεσης
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντενανυπομονεί να συναντηθεί με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο και να αποκτήσει μια «εικόνα του πεδίου μάχης» της ουκρανικής αντεπίθεσης, δήλωσε απόψε ο εκπρόσωπός του, Τζον Κίρμπι.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Κίρμπι είπε ότι ο Λευκός Οίκος προέτρεψε τον Ζελένσκι να συναντηθεί με Αμερικανούς βουλευτές και γερουσιαστές και να συζητήσει τις στρατιωτικές ανάγκες της χώρας του. Όπως είπε, η πιθανότατα να δοθούν στο Κίεβο αμερικανικοί πύραυλοι ATACMS παραμένει «στο τραπέζι» αλλά ακόμη δεν έχει ληφθεί κάποια οριστική απόφαση.
Ο εκπρόσωπος σημείωσε επίσης ότι είναι κρίσιμης σημασίας να εγκρίνει το Κογκρέσο την πρόσθετη χρηματοδότηση ώστε να παρασχεθεί βοήθεια στην Ουκρανία.