Λιθουανία: Ρώσοι χάκερ έκαναν cyber attack σε κρατικά και ιδιωτικά ιδρύματα
Η ρωσική ομάδα «Killnet» ανέλαβε την ευθύνη - Προειδοποιούν ότι θα συνεχίσουν τις επιθέσεις έως ότου αρθεί ο αποκλεισμός μεταφοράς προϊόντων, που υπόκεινται σε κυρώσεις
Λιθουανικά κρατικά και ιδιωτικά ιδρύματα δέχθηκαν κυβερνοεπίθεσηάρνησης παροχής υπηρεσιών (DDOS), ανέφερε το εθνικό κέντρο κυβερνοασφάλειας της χώρας της Βαλτικής σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Άμυνας.
Η ρωσική ομάδα χάκερ Killnet ανέλαβε την ευθύνη για την κυβερνοεπίθεση, λέγοντας ότι αυτή έγινε ως απάντηση στην απόφαση του Βίλνιους να απαγορεύσει τη μεταφορά προϊόντων που υπόκεινται σε κυρώσεις από τη ρωσική ηπειρωτική χώρα στον ρωσικό θύλακα Καλίνινγκραντ, προειδοποιώντας για περαιτέρω κυβερνοεπιθέσεις.
«Είναι πολύ πιθανό επιθέσεις παρόμοιας ή μεγαλύτερης έντασης να συνεχιστούν μέσα στις επόμενες ημέρες, ειδικά στους κλάδους των μεταφορών, της ενέργειας και του χρηματοπιστωτικού τομέα», ανέφερε το λιθουανικό κέντρο.
Ασφαλή δίκτυα που χρησιμοποιούνται από κρατικούς θεσμούς ήταν μεταξύ εκείνων που επλήγησαν, πρόσθεσε.
«Η επίθεση θα συνεχιστεί έως ότου η Λιθουανία άρει τον αποκλεισμό», δήλωσε στο Reuters ένας εκπρόσωπος της ομάδας Killnet. «Διαλύσαμε 1652 διαδικτυακούς πόρους. Και αυτό μέχρι στιγμής».
Η Uber δεν είναι απλώς μια εφαρμογή, είναι τρόπος ζωής που εξελίσσεται μαζί μας, σε κάθε ηλικία, κάθε στιγμή, για κάθε ανάγκη. Δεν μιλάμε απλά για νέες υπηρεσίες, αλλά για διευκολύνσεις που απελευθερώνουν χρόνο.
Η Χριστουγεννιάτικη συλλογή της Oxford Company προτείνει κομμάτια με χαρακτήρα, υψηλής ποιότητας υλικά και γραμμές που παραμένουν πάντα στη μόδα, για δώρα που διαρκούν.