Κορωνοϊός: «Πράσινο φως» από τον FDA για τον εμβολιασμό παιδιών από 6 μηνών - Την άλλη εβδομάδα πιθανόν η διανομή στις ΗΠΑ

Κορωνοϊός: «Πράσινο φως» από τον FDA για τον εμβολιασμό παιδιών από 6 μηνών - Την άλλη εβδομάδα πιθανόν η διανομή στις ΗΠΑ

Εγκρίνεται η διαδικασία χορήγησης ενέσιμων σκευασμάτων των Moderna και Pfizer σε παιδιά από 6 μηνών έως 5 ετών

shutterstock_217068754
Το «πράσινο φως» ανάψε την Παρασκευή ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) για τη χορήγηση των εμβολίων Moderna και Pfizer στη μικρότερη ηλικιακή ομάδα, εκείνη κάτω των 5 ετών.

Οι αρμόδιοι φορείς ακολούθησαν τη σύσταση των ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων που διατυπώθηκε σε ένα ειδικό πάνελ και στη συνέχεια έγινε ψηφοφορία για να αποφασισθεί η χορήγηση των ενέσιμων σκευασμάτων.

Όλοι οι Αμερικανοί εκτός από τα περίπου 20 εκατ. παιδιά κάτω των 5 ετών μπορούσαν, μέχρι τώρα, να προστατευτούν με τις δόσεις ενάντια στον κορωνοϊό.

Πλέον και τα δύο εμβόλια της Moderna θα μπορούν να χορηγούνται σε παιδιά από έξι μηνών έως 5 ετών, τη στιγμή που και οι τρεις δόσεις της Pfizer θα μπορούν να είναι διαθέσιμες στα παιδιά από έξι μηνών μέχρι 4 ετών.

Όπως προβλέπει η διαδικασία για την έγκριση των εμβολίων, μια ανεξάρτητη συμβουλευτική επιτροπή των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων θα συναντηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο για να εξετάσει το ζήτημα.

Στη συνέχεια, η διευθύντρια του CDC θα διατυπώσει τη δική της σύσταση, που συνιστά το τελικό στάδιο προτού οι δόσεις αρχίσουν να διανέμονται την άλλη βδομάδα.

Κλείσιμο
Η δόση είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες των νηπίων αυτής της ηλικιακής ομάδας, ενώ θα προστατεύει εκείνα που υποφέρουν από υποκείμενα νοσήματα.

Από τις τελευταίες μελέτες, πάντως, φάνηκε ότι η παραλλαγή Omicron καθιστά πιο αδύναμα τα εμβόλια, με αποτέλεσμα ακόμη και παιδιά να υποφέρουν από πιο βαριά νόσηση του κορωνοϊού.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα τουρκική πρόκληση: Παρενόχλησαν μέσω ασυρμάτου ελικόπτερο που μετέφερε το Νίκο Χαρδαλιά

Η Ρωσία κόβει σταδιακά το αέριο στην Ευρώπη, την ώρα που οι χώρες θέλουν να προετοιμαστούν για τον χειμώνα

Ο συζυγοκτόνος αστυνομικός της Κηφισιάς μέσα από το κελί του στο protothema.gr: «Δεν κατάφερα να συγκρατήσω τον εαυτό μου»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης