Κίνα: Κόκκινος βάφτηκε ο ουρανός στην περιοχή Ζουσάν - Δείτε βίντεο

Κίνα: Κόκκινος βάφτηκε ο ουρανός στην περιοχή Ζουσάν - Δείτε βίντεο

Οι κάτοικοι έμειναν αποσβολωμένοι από τις εικόνες και κατέγραφαν το φαινόμενο σε βίντεο - Πολλοί φοβήθηκαν για τις επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης ενώ δεν έλειψαν και αυτοί που μίλησαν για σκηνές «Αποκάλυψης»

kina_ouranos
Αντιμέτωποι με ένα πρωτοφανές θέαμα ήρθαν οι κάτοικοι της Ζουσάν, πόλης – λιμάνι που βρίσκεται στην Ανατολική Κίνα, όταν κοιτώντας τον ουρανό, διαπίστωσαν ότι είχε βαφτεί ασυνήθιστα κόκκινος.

Το απόκοσμο θέαμα τράβηξε την προσοχή όλων όσοι βρίσκονταν στην περιοχή το βράδυ του Σαββάτου. Ο ουρανός ξαφνικά έγινε κόκκινος ενώ το χρώμα υποχώρησε σιγά-σιγά μέχρι που εξαφανίστηκε. Πολλοί χρήστες των social media τράβηξαν βίντεο και φωτογραφίες.

Έκπληκτοι οι κάτοικοι προσπαθούσαν να διαπιστώσουν τις αιτίες του φαινομένου. Ορισμένοι μίλησαν για τις επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ενώ άλλοι μιλούσαν για σκηνές αποκάλυψης. Οι αρχές πάντως επιβεβαίωσαν ότι δεν υπήρξε φωτιά.

Δείτε βίντεο:

Blood Red sky in Zhoushan, China, on the evening of May 7th, 2022!! 300 years of mystery! 傍晚 血红 天 空

Τελικώς, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το κατακόκκινο χρώμα δημιουργήθηκε από τα φώτα ενός ψαροκάικου, που ψάρευε σάουρι του Ειρηνικού.

Κλείσιμο
Την προέλευση του κόκκινου φωτός επιβεβαίωσε και η ιδιοκτήτρια εταιρεία του σκάφους China Aquatic Products Zhoushan Marine Fisheries Co, Οι τοπικοί μετεωρολόγοι υπέθεσαν ότι ο κατακόκκινος ουρανός ενδέχεται να προήλθε από τη διάθλαση του κόκκινου φωτός του σκάφους σε χαμηλά σύννεφα.

Το απόγευμα του Σαββάτου, στην πόλη υπήρχαν σύννεφα με ψιλή βροχή, γεγονός που καθιστά ευνοϊκές τις καιρικές συνθήκες για μια ασυνήθιστη διάθλαση του κόκκινου φωτός, όπως αναφέρουν οι ειδικοί.




Ειδήσεις σήμερα:

Στα 600 εκατ. ευρώ τα υπερέσοδα των εταιρειών ρεύματος - Μέσα στην εβδομάδα οι αποφάσεις

Πέταξαν κόκκινη μπογιά στον Ρώσο πρεσβευτή στη Βαρσοβία

Έκτακτη συνεδρίαση της Συγκλήτου για τις καταστροφές στο τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης