Πόλεμος στην Ουκρανία: Καμπάνια «ναζιστικοποίησης» των Σουηδών από τη Ρωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Καμπάνια «ναζιστικοποίησης» των Σουηδών από τη Ρωσία

Ρωσική φιλοπουτινική Οργάνωση επιχειρεί να ταυτίσει τους Σουηδούς -που ετοιμάζονται να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ- με τους ναζιστές

sweden-0
Αναβαθμίζει η Μόσχα την προπαγάνδα περί «ναζιστικοποίησης» στοχεύοντας αυτή τη φορά την Σουηδία, καθώς η κυβέρνηση της Μαγκνταλένα Αντερσεν εγκαταλείπει την ουδετερότητα δεκαετιών και προετοιμάζεται για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Μετά από τις αναφορές Λαβρόφ στην «εβραϊκή καταγωγή» του Χίτλερ - που προκάλεσαν την οργή του Τελ Αβίβ - σε στάσεις λεωφορείων στη Μόσχα, εμφανίστηκαν διαφημιστικά πανό που εμφανίζουν πολύ γνωστούς Σουηδούς ως «ναζί».

Στις ρωσικές αφίσες πρωταγωνιστούν η Άστριντ Λίντγκρεν,που δημιούργησε την Πίπη Φακιδομύτη και έγραψε ένα συγκλονιστικό ημερολόγιο για τα χρόνια του πολέμου,  ο βασιλιάς Γουσταύος ο 5ος, ο οποίος πέθανε το 1950 επιμένοντας στην σουηδική ουδετερότητα και έχοντας προσφέρει άσυλο σε πολλούς Εβραίους τα χρόνια του β! παγκοσμίου πολέμου, ο ιδρυτής του ΙΚΕΑ, Ινγκβαρ Κάμπραντ (ο μόνος που είχε εμφανείς δεσμούς με τους ναζιστές, τόσο κατά την διάρκεια, όσο και μετά από την λήξη του β! παγκοσμίου πολέμου), ακόμα και ο διάσημος σκηνοθέτης Ίνγκμαρ Μπέργκμαν της «7ης Σφραγίδας».

Δείτε τις ρωσικές αφίσες: 

sweden-1
sweden-2
Κλείσιμο


«Εμείς είμαστε ενάντια στον ναζισμό, αυτοί δεν είναι»: τό σύνθημα κοσμεί τις φωτογραφίες των πρωταγωνιστών της καμπάνιας - αλλά το θέμα δεν είναι προσωπικό: το «εμείς» περιβάλλεται από την ρωσική σημαία και το «αυτοί» από την ρωσική.

H πρωθυπουργός της Σουηδίας Μαγκνταλένα Άντερσεν χαρακτήρισε την καμπάνια - που πραγματοποιείται από την φιλοπουτινική Οργάνωση «Η Νίκη μας» - ως «απολύτως απαράδεκτη», αλλά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Σουηδίας δήλωσε ότι δεν πρόκειται να μπεί σε μία «πολεμικού τύπου» αντιπαράθεση για τα πόστερ.

Ωστόσο, οι Σουηδοί δεν έμειναν άπραγοι - στην στάση έξω από την ρωσική πρεσβεία, στη Στοκχόλμη, εμφανίστηκαν πόστερ που στο κάτω - κάτω γράφουν τα εξής για τους υπαλλήλους της πρεσβείας: «Είναι σκληρό για εσάς να πάτε στη δουλειά; Νιώθετε ντροπή στο τέλος της ημέρας; Μπορεί σε λίγο να είναι αργά για να αυτομολήσετε. Επικοινωνήστε μαζί μας, θα σας δώσουμε συμβουλές για το πως μπορείτε να πάρετε πολιτικό άσυλο»!

Δείτε το πόστερ: 

sweden-4


Ειδήσεις σήμερα:

Κατέσχεσαν στα Φίτζι πολυτελή θαλαμηγό που φέρεται να ανήκει σε Ρώσο ολιγάρχη

Απίστευτο περιστατικό στη Σαγκάη: «Πέθαναν» ηλικιωμένο και τον έβαλαν σε σακούλα ενώ ήταν ζωντανός

To ρωσικό ΥΠΕΞ κατηγόρησε σήμερα το Ισραήλ ότι υποστηρίζει νεοναζί στην Ουκρανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης