Βρετανία: Συναγερμός από διαρροή αερίου στο Ολυμπιακό Πάρκο του Λονδίνου - Πολλοί άνθρωποι με αναπνευστικά προβλήματα

Βρετανία: Συναγερμός από διαρροή αερίου στο Ολυμπιακό Πάρκο του Λονδίνου - Πολλοί άνθρωποι με αναπνευστικά προβλήματα

«Σημαντικός αριθμός» πολιτών δέχθηκαν πρώτες βοήθειες - Υπήρξε διαρροή χλωρίου στο London Aquatics Centre, ένα κλειστό χώρο με πισίνες - Η περιοχή αποκλείσθηκε και εκκενώθηκε

λονδινο
Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι στο Λονδίνο όταν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ένα «σοβαρό περιστατικό» στο Ολυμπιακό Πάρκο «Βασίλισσα Ελισάβετ», στο Στράτφοντ, και να παράσχουν πρώτες βοήθειες σε σημαντικό αριθμό ασθενών.

Τουλάχιστον 200 άνθρωποι χρειάστηκε να εγκαταλείψουν το χώρο λόγω της διαρροής αερίου χλωρίου. Από τους κατοίκους της περιοχής ζητήθηκε να μείνουν στο σπίτι  τους με τα παράθυρα κλειστά.



Κλείσιμο
Η London Legacy Development Corporation (LLDC) που διαχειρίζεται το Ολυμπιακό Πάρκο ανακοίνωσε ότι το περιστατικό σημειώθηκε στις 12.00 ώρα Ελλάδος και ότι η περιοχή αποκλείσθηκε και εκκενώθηκε.

Πώς έγινε η διαρροή αερίου

Το αέριο προέκυψε ξαφνικά στην ατμόσφαιρα μετά από  μια λανθασμένη παράδοση ενός φορτηγού με χλώριο στο Κέντρο Υγρού Στίβου του Λονδίνου. Προκλήθηκε χημική αντίδραση που δημιούργησε αποπνικτική ατμόσφαιρα

Φωτογραφίες από τον τόπο του συμβάντος έδειχναν ένα μπλε φορτηγό με δεξαμενές υδροχλωρικού οξέος να βρίκσεται εγκαταλελειμμένο έξω από τις εγκαταστάσεις. Δεν είναι γνωστό τι ακριβώς συνέβη, αλλά για λόγους ασφαλείας, οι ειδικοί συνιστούν ότι το υδροχλωρικό οξύ και το χλώριο της πισίνας δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύονται μαζί - και δεν πρέπει ποτέ να αναμειγνύονται, σε καμία περίπτωση - επειδή μπορεί να προκαλέσουν την απελευθέρωση αερίου χλωρίου.

Το αέριο χλώριο, μια ουσία τόσο θανατηφόρα που έχει χρησιμοποιηθεί ως πολεμικό όπλο, μπορεί να αποβεί θανατηφόρο αν αναπνευστεί. Προκαλεί επίσης δύσπνοια, θολή όραση, καύσο στη μύτη, τα μάτια και το λαιμό και και φουσκάλες στο δέρμα.

«Συνεργαζόμαστε στενά με τις υπηρεσίες Πρώτων Βοηθειών που βρίσκονται επί τόπου. Αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει ένα αριθμός ανθρώπων με αναπνευστικές δυσκολίες που περιθάλπονται από την Υπηρεσία Ασθενοφόρων του Λονδίνου»  αναφέρει.

Το Ολυμπιακό Πάρκο ανακοίνωσε ότι υπήρξε διαρροή αερίου στο London Aquatics Centre, ένας κλειστός χώρος με πισίνες που αποτελούσε μία από τις κύριες εγκαταστάσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Αργότερα ο χώρος τροποποιήθηκε και άνοιξε για το κοινό το 2014 ως Κέντρο Υγρού Στίβου το οποίο περιλαμβάνει μεγάλης έκτασης συγκρότημα άθλησης και αναψυχής.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν ζήτησε από τον κόσμο να αποφεύγει την περιοχή, επισημαίνοντας παράλληλα ότι βρίσκεται σε «στενή επικοινωνία με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που αντιμετωπίζουν το περιστατικό».

Η υπηρεσία Πρώτων Βοηθειών επιβεβαίωσε ότι αντιμετωπίζει πολλά περιστατικά με αναπνευστικές δυσκολίες και εργάζεται παράλληλα με την Πυροσβεστική και την Μητροπολιτική Αστυνομία.
Βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πολλά ασθενοφόρα να σπεύδουν στο σημείο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου δήλωσε ότι ασχολείται με αναφορές για «χημικό περιστατικό» στο κέντρο.



Ειδήσεις σήμερα:

Καύσιμα: Μειώσεις και «έξτρα» έκπτωση για πληρωμές με smartphone

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν επαναφέρει την πυρηνική απειλή για να αποτρέψει την εμπλοκή του ΝΑΤΟ

Ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις: Κόλλησαν 400.000 άνθρωποι μέσα στην πανδημία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης