Ransomware: Εκτεταμένη κυβερνοεπίθεση έπληξε 1.000 επιχειρήσεις σε 11 χώρες

Ransomware: Εκτεταμένη κυβερνοεπίθεση έπληξε 1.000 επιχειρήσεις σε 11 χώρες

Οι χάκερς ταυτοποιήθηκαν ως η ρωσική ομάδα ransomware REvil, η οποία κατηγορήθηκε τον περασμένο μήνα ότι είχε επιτεθεί στον κολοσσό παρασκευής κρεάτων JBS

russia
Λίγες μόλις εβδομάδες αφότου ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ζήτησε από τον Βλαντιμίρ Πούτιν να περιορίσει το έγκλημα στον κυβερνοχώρο, μια μαζική κυβερνοεπίθεση με ransomware σε αλυσίδα παροχής λογισμικού (ΙΤ) από Ρώσους χάκερ, επηρέασε πάνω από 1.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε πάνω από 11 χώρες, όπως μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Huntress Labs Inc.

Οι χάκερς ταυτοποιήθηκαν ως η ρωσική ομάδα ransomware REvil, η οποία κατηγορήθηκε τον περασμένο μήνα ότι είχε επιτεθεί στον κολοσσό παρασκευής κρεάτων JBS SA. Η συγκεκριμένη επίθεση στοχεύει σε παρόχους υπηρεσιών IT, με τους χάκερ να αποκτούν πρόσβαση στις πλατφόρμες εξαποστάσεως εξυπηρέτησης πελατών (MSP).

Οι επιπτώσεις της επίθεσης αρχίζουν τώρα να εμφανίζονται. Στη Σουηδία, μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στη Σουηδία ανακοίνωσε σήμερα ότι αναγκάστηκε να κλείσει προσωρινά τα περίπου 800 καταστήματά της στη χώρα, έπειτα από μια κυβερνοεπίθεση, που «παρέλυσε» τις ταμειακές μηχανές της, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου Τερέζε Κανπ στο Bloomberg News.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr



Ειδήσεις σήμερα:

Ξεκινούν από Σεπτέμβριο οι πλειστηριασμοί με κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας

Χρήστος Παππάς: Πληροφορίες ότι ετοιμαζόταν να φύγει στο εξωτερικό ο «υπαρχηγός» της Χρυσής Αυγής

«Με έβρισε χυδαία» - Πώς σκότωσε τον συγκρατούμενό του ο «σφαγέας» του Σεργιανόπουλου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης