«Με έβρισε χυδαία» - Πώς σκότωσε τον συγκρατούμενό του ο «σφαγέας» του Σεργιανόπουλου

«Με έβρισε χυδαία» - Πώς σκότωσε τον συγκρατούμενό του ο «σφαγέας» του Σεργιανόπουλου

«Με έβρισε χυδαία πάλεψα για τη ζωή μου» υποστηρίζει ο δολοφόνος του Σεργιανόπουλου για την ανθρωποκτονία ομοεθνή του στις φυλακές Χανίων – Τι αναφέρει η δικογραφία - «Η πράξη δεν τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» λέει στο protothema.gr ο δικηγόρος του Δημήτρης Γκαβέλας

sergianopoulos-dolofonos-arthro
Αντιμέτωπος με νέα κατηγορία για μια ακόμη ανθρωποκτονία, βρίσκεται πλέον ο 43χρονος Γεωργιανός, Νταβίντ Μουρτινέλι, ο οποίος τον Ιούνιο του 2013 είχε καταδικασθεί σε ισόβια από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας για τη δολοφονία του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου. Ο 43χρονος, ο οποίος εξέτιε την ποινή που του είχε επιβάλλει το Εφετείο για τη δολοφονία του ηθοποιού στο σωφρονιστικό κατάστημα Χανιών, το περασμένο Σάββατο, 26 Ιουλίου, δολοφόνησε μέσα στη φυλακή έναν 49χρονο ομοεθνή του. Το έγκλημα κινητοποίησε αμέσως τη διεύθυνση της φυλακής, η οποία ειδοποίησε την αστυνομία Χανιών και εν συνεχεία ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ήτοι άσκηση ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σε βάρος του 43χρονου και μεταγωγή του ενώπιον της ανακρίτριας Χανιών, στην οποία απολογήθηκε, χθες, Παρασκευή.

«Με έβρισε χυδαία χωρίς σπουδαίο λόγο. Του ζήτησα το λόγο για αυτό και τότε αυτός έβγαλε μαχαίρι και μου επιτέθηκε. …Πάλεψα για τη ζωή μου από το πουθενά…», είπε σύμφωνα με πληροφορίες στην απολογία του στην ανακρίτρια ο 43χρονος Μουρτινέλι και αμέσως μετά με σύμφωνη εισαγγελική γνώμη κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Η εξέλιξη αυτή ανοίγει ένα νέο δικαστικό κεφάλαιο για τον Γεωργιανό κρατούμενο, ο οποίος σε δύο χρόνια από σήμερα θα είχε το δικαίωμα να υποβάλλει αίτημα στο συμβούλιο των φυλακών για αποφυλάκισή του, όσον αφορά στην καταδίκη του για τη δολοφονία Σεργιανόπουλου.

Τώρα, όμως μετά την προφυλάκισή του για τη δολοφονία του ομοεθνή του αναμένεται να καθίσει και πάλι στο εδώλιο του ποινικού δικαστηρίου και ο χρόνος παραμονής του στη φυλακή, εφόσον καταδικασθεί, θα επιμηκυνθεί τουλάχιστον για 13 έτη ακόμη. «Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι αμύνθηκε και σε κάθε περίπτωση συντρέχουν περιστάσεις βρασμού ψυχικής ορμής και ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος» αναφέρει στο protothema.gr ο δικηγόρος του 43χρονου Δημήτρης Γκαβέλας και προσθέτει πως ο εντολέας του επέδειξε στην ανακρίτρια σημάδια στο σώμα του που αποδεικνύουν ότι πάλεψε με το θύμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, εμπεριέχονται καταθέσεις συγκρατούμενων του Γεωργιανού, από τις οποίες προκύπτει ότι ο 43χρονος δολοφόνησε τον ομοεθνή του με ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι 12 εκατοστών. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται συνολικά έξι καταθέσεις μαρτύρων, εκ των οποίων η μια προέρχεται από αστυνομικό και οι δυο από σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Πως έγινε το έγκλημα

Το θύμα κρατούνταν στο ίδιο κελί με δυο ακόμη άτομα, έναν Γεωργιανό και έναν Έλληνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας εκ των συγκρατούμενων του δράστη της δολοφονίας, κατέθεσε στις αρχές πως περίπου στις 5:30 το απόγευμα της 26ης Ιουλίου άκουσε φωνές που προέρχονταν από την πτέρυγα όπου βρίσκονταν το κελί του. Τη στιγμή εκείνη, όπως φέρεται να κατέθεσε, είδε ξαφνικά τον 43χρονο Γεωργιανό να κρατάει ένα μαχαίρι και να κατευθύνεται προς άλλη ακτίνα.

Άλλος μάρτυρας φέρεται να έχει καταθέσει ότι άκουσε ξαφνικά ένα ήχο σαν κάποιος να γρονθοκοπούσε κάποιον άλλο. Τότε είδε τον δράστη να κρατάει από το στήθος το θύμα με την πλάτη του στον τοίχο και αμέσως να τρέπεται σε φυγή μαζί με έναν ακόμη συγκρατούμενό του. Επίσης, από το βιντεοληπτικό υλικό που έχουν στα χέρια τους οι αρχές, διαπιστώθηκε ότι ο 43χρονος Γεωργιανός εισήλθε στο κελί του θύματος μαζί με ένα συγκρατούμενό του κρατώντας στα χέρια του το αυτοσχέδιο μαχαίρι. Μετά την αποχώρησή του από το κελί του θύματος πέταξε το μαχαίρι σε κάδο απορριμμάτων που βρίσκονταν έξω από το κελί και εκεί το βρήκε σωφρονιστικός υπάλληλος.

Η δολοφονία Σεργιανόπουλου και τα ισόβια από το Εφετείο

Ο 43χρονος Μουρτινέλι είχε καταδικαστεί τον Ιούνιο του 2013 από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, κατά πλειοψηφία, σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου. Μάλιστα, η καταδίκη του αυτή κατέστη αργότερα αμετάκλητη από τον Άρειο Πάγο. Η απόφαση του Εφετείου, ανέτρεψε την ετυμηγορία του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου το οποίο είχε αναγνωρίσει ελαφρυντικό στον κατηγορούμενου και του είχε επιβάλλει κάθειρξη 20 ετών για τη δολοφονία του ηθοποιού.

«Δεν είμαι δολοφόνος, η στιγμή με έκανε. Είμαι ένας απλός άνθρωπος, εργάτης που παλεύει για την οικογένεια του και τα παιδιά του. Ήρθα εδώ για να δουλέψω και να μεγαλώσω τα παιδιά μου. Δεν είχα σκεφτεί να κλέψω και να κάνω κακό. Λυπάμαι για αυτό που έγινε. Κάθε φορά ζητάω από το θεό να γυρίσει πίσω ο χρόνος και να ανατρέψω όλο αυτό που έγινε», είχε αναφέρει στην απολογία του στο Εφετείο ο κατηγορούμενος.

Κλείσιμο
Ο Ν. Σεργιανόπουλος είχε βρεθεί δολοφονημένος στο διαμέρισμά του στο Παγκράτι στις 4 Ιουνίου του 2008. Ο δημοφιλής ηθοποιός είχε βρει τραγικό θάνατο με 21 μαχαιριές. Τον Ιούλιο του ίδιου έτους συνελήφθη ο Μουρτινέλι, ο οποίος τελικά ομολόγησε το έγκλημα του.

Ειδήσεις σήμερα:

Φλόριντα - Kατάρρευση πολυκατοικίας: Είκοσι οι νεκροί, ανασύρθηκε η σορός της 7χρονης κόρης ενός πυροσβέστη

Χρήστος Παππάς: Έφτασε στις φυλακές Δομοκού ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής

Πανελλαδικές 2021: Πάνω από 22.000 υποψήφιοι μπήκαν στην ειδική πλατφόρμα για να πάρουν με SMS τις βαθμολογίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης