Απελπιστική η κατάσταση στη Νέα Υόρκη από το «λουκέτο» που έβαλε η πανδημία στις δημόσιες τουαλέτες

Απελπιστική η κατάσταση στη Νέα Υόρκη από το «λουκέτο» που έβαλε η πανδημία στις δημόσιες τουαλέτες

Το «Μεγάλο Μήλο» έχει γίνει μία μεγάλη... τουαλέτα

koronoiosneaiorki
Όπου βρουν κάνουν την ανάγκη τους οι πολίτες του «Μεγάλου Μήλου» που τις τελευταίες ημέρες έχουν ξεχυθεί στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για την αναίτια δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ αλλά για και να απολαύσουν μία βόλτα μετά το τρίμηνο lockdown εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοιού. 

 «Το «Νέο Μήλο» έχει γίνει μία μεγάλη τουαλέτα»,  είναι ο τίτλος σχετικού άρθρου της αμερικανικής εφημερίδας «New York Post» που σκιαγραφεί με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους της αμερικανικής μεγαλούπολης.
 
 Με τις δημόσιες τουαλέτες να παραμένουν κλειστές και τις υψηλές θερμοκρασίες να απαιτούν την κατανάλωση άφθονων υγρών, οι κάτοικοι της «πόλης που δεν κοιμάται ποτέ» πρέπει κάπου να ουρήσουν... Το θέμα είναι πού;

 Στα εστιατόρια, δεν επιτρέπεται στους περαστικούς να έχουν πρόσβαση στις τουαλέτες, όπως σχολιάζει το επίμαχο άρθρο καθώς οι υγειονομικές αρχές έχουν εκδώσει αυστηρές οδηγίες μετά την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων από τη νόσο Covid- 19 στη Νέα Υόρκη.  

 Η 27χρονη Μπρίτανι Σπάνο, εργάζεται ως σερβιτόρα σε μπυραρία στο St. Mark's Place. Αν και χαίρεται που βλέπει να επιστρέφει η κανονικότητα στη Νέα Υόρκη, δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που βλέπει να συμβαίνει στους δρόμους.  
 
 Αμερικανοί, άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι μετά την «καραντίνα» βγαίνουν από το σπίτι για να γλεντήσουν ή απλά να κάνουν μία βόλτα στους δρόμους της αμερικανικής μεγαλούπολης, να ουρούν όπου βρουν αφού σχεδόν όλες  δημόσιες τουαλέτες έχουν βάλει «λουκέτο». Και ειδικά τις τελευταίες ημέρες με την υπόθεση Φλόιντ, που χιλιάδες διαδηλωτές ξεχύνονταν στους δρόμους καθημερινά, όλο και περισσότεροι πολίτες ουρούσαν στη... φύση. 

 «Χθες το βράδυ, ο συνάδελφός μου είδε έναν άντρα στο δρόμο να κατεβάζει το παντελόνι του », λέει η Σπάνο στην εφημερίδα «New York Post». « Όχι, όχι εδώ, φίλε», του είπε ο συνάδελφός της. 

Κλείσιμο
«Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι τουλάχιστον πηγαίνουν σε μια γωνία ή έχουν φίλους να τους καλύψουν », προσθέτει η 27χρονη σερβιτόρα.

Το γεγονός ότι είναι κλειστές οι δημόσιες τουαλέτες φέρνει σε δεινή θέση τους Νεουορκέζους. Τα εστιατόρια, τα μπαρ και οι καφετέριες όπου οι Νεοϋορκέζοι μπορούσαν πάντα να... ανακουφιστούν στο παρελθόν, τώρα έχουν κλείσει τις τουαλέτες τους στο κοινό. Αυτές είναι οι οδηγίες που έχουν αό τις αρχές. 

Επιπλέον, υπό τον φόβο νέας έξαρσης του κορωνοϊού, πολλοί είναι αυτοί που δεν αισθάνονται ασφαλείς να επισκεφθούν δημόσιες τουαλέτες, επισημαίνει το δημοσίευμα. 
 
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι, η δημόσια ούρηση από το 2017 δεν θεωρείται ποινικό αδίκημα στο «Μεγάλο Μήλο». Θεωρείται παράπτωμα και επιβάλλεται πρόστιμο στον παραβάτη.   
   
«Οι φίλοι μου και εγώ συζητάμε συνεχώς για το θέμα της δημόσιας ούρησης », λέει η Σοφία, η 23χρονη που ζει στο Park Slope και ζήτησε να μην χρησιμοποιηθεί το επώνυμό της. 
 
 
«Είναι ένα μεγάλο θέμα. Ούρησα κι εγώ στο Prospect Park... Όλες οι δημόσιες τουαλέτες όπως και τα McDonald's και τα Starbucks είναι κλειστά. Αν βρίσκεται κανείς μακριά από το σπίτι του, τι πρέπει να κάνει»;

H νεαρή κοπέλα από το Μπρούκλιν, που έμεινε πρόσφατα άνεργη, δεν φεύγει ποτέ από το σπίτι της χωρίς να πάρει μαζί της χαρτομάντηλα.
 
«Μερικές φορές όταν βγαίνω για βόλτα με ποδήλατο, δεν θα πιω νερό γιατί ξέρω ότι θα πρέπει να πάω τουαλέτα και δεν υπάρχουν επιλογές. Αν πρόκειται να συναντήσω έναν φίλο, πρέπει να σκεφτώ την ποσότητα των υγρών που θα καταναλώσω», προσθέτει. 

   
Στη διάρκεια των πρόσφατων διαδηλώσεων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον φρικτό θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ «Black Lives Matter», άνοιξε λογαριασμός στο Twitter« @OpenYourLobby» προτρέποντας τα μουσεία και τα θέατρα της Νέας Υόρκης να διαθέσουν τις τουαλέτες τους, προκειμένου να μπορούν να εξυπηρετηθούν οι διαδηλωτές.

 
Ήταν μια χρηστική ιδέα του Έρικ Σίλβερ, 40χρονου διαδηλωτή και της συζύγου του που είχαν ξεχυθεί στους δρόμους του  Μπρούκλιν. 
   
   
Με τον υδράργυρο να ανεβαίνει συνεχώς, το φετινό καλοκαίρι στη Νέα Υόρκη θα είναι δύσκολο.

«Η δημόσια ούρηση ήταν ήδη ένα θέμα στη Νέα Υόρκη. Εάν αυτό όμως συνεχιστεί μέχρι το καλοκαίρι, η μυρωδιά θα είναι πολύ άσχημη », υποστηρίζει η Σπάνο καλώντας τις αρμόδιες αρχές να δράσουν άμεσα.
«Οπωσδήποτε πρέπει κάτι να γίνει γι΄αυτό», προσθέτει.


Ειδήσεις σήμερα

Στον ΠΟΥ ακόμη ψάχνουν ποιοι μεταδίδουν περισσότερο τον κορωνοϊό

Δολοφονία στη Ζάκυνθο: Ψάχνουν τους δράστες της εκτέλεσης στο παρελθόν του 53χρονου

Δένδιας: Η Τουρκία επιδιώκει κλιμάκωση της έντασης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης