Ανησυχητική ευρωπαϊκή πρωτιά για την Ελλάδα: Το 39% των 11χρονων είναι παχύσαρκα

Ανησυχητική ευρωπαϊκή πρωτιά για την Ελλάδα: Το 39% των 11χρονων είναι παχύσαρκα

Μόνο η Μάλτα έχει εξίσου παχύσαρκα παιδιά στην ΕΕ - Δείτε αναλυτικό χάρτη

paidi-donaut-new
Μια ανησυχητική ευρωπαϊκή πρωτιά έχει η Ελλάδα στην έκθεση για την παιδική παχυσαρκία που πραγματοποίησε το κοινό ερευνητικό κέντρο (Joint Research Centre -JRC) της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς στη χώρα μας το 39% των παιδιών ηλικίας 11 ετών είναι παχύσαρκα ή υπέρβαρα.

Όπως φαίνεται στο χάρτη που συνέταξαν οι ειδικοί η Ελλάδα είναι μαζί με τη Μάλτα οι μοναδικές δύο χώρες στις οποίες το ποσοστό των παχύσαρκων παιδιών σε αυτή την ευαίσθητη ηλικία ξεπερνά το 35%.

Μια κλίμακα πιο κάτω, στις χώρες, δηλαδή, στις οποίες το ποσοστό παχυσαρκίας των 11χρονων βρίσκεται ανάμεσα στο 31% και το 35% - είναι η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Ουγγαρία, η Κροατία, η Πολωνία, η Ιταλία και η Ισπανία.

Στην τρίτη κλίμακα, με το 25% των παιδιών ηλικίας 11 ετών να είναι παχύσαρκα, βρίσκονται χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία, η Πορτογαλία, η Σλοβενία, η Σλοβακία, η Εσθονία και η Λετονία.

Στον αντίποδα οι χώρες με τα λιγότερο παχύσαρκα παιδιά είναι η Ιρλανδία, η Δανία και η Ολλανδία με τα ποσοστά εκεί να είναι κάπου ανάμεσα στο 13% και το 15%.

obesit-map-new
Κλείσιμο


Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί η παχυσαρκία στην παιδική ηλικία μπορεί να αποτελέσει την αρχή για παθήσεις όπως ο διαβήτης τύπου 2, τα καρδιακά προβλήματα και ο καρκίνος.

Η Ευρώπη προσδοκούσε ότι θα μπορούσε να σταματήσει την προδιάθεση αυτή μέχρι το 2020 με τις ελπίδες να αποδεικνύονται - για την ώρα - φρούδες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης