Ιλαρά: Σε ύφεση η νόσος, λιγότερα τα νέα κρούσματα

ilarasd

35 νέα κρούσματα αυτήν την εβδομάδα, έναντι 38 την περασμένη -Στα 3.138  ο συνολικός αριθμός των περιστατικών  

Πτωτική πορεία καταγράφεται στα κρούσματα της ιλαράς στη χώρα μας, όπως προκύπτει από τις επιδημιολογικές εκθέσεις του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Σύμφωνα με τη σημερινή επιδημιολογική έκθεση – η οποία αφορά τις προηγούμενες επτά ημέρες- δηλώθηκαν 35 νέα κρούσματα της λοιμώδους μεταδοτικής νόσου. Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών ιλαράς ανέρχεται πλέον σε 3.138.

Το αμέσως προηγούμενο επταήμερο είχαν καταγραφεί 38 κρούσματα ιλαράς και την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου 49 κρούσματα.

Υπενθυμίζεται ότι η καταγραφή της επιδημίας έχει αρχίσει από τον Μάιο του 2017 οπότε και η επιδημία εξαπλώθηκε και στην Ελλάδα από τις βαλκανικές κατά κύριο λόγο χώρες. Επίσης, έχουν δηλωθεί και τέσσερις θάνατοι λόγω επιπλοκών της ιλαράς στη χώρα μας.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) επισημαίνει την ανάγκη εμβολιασμού έναντι της νόσου για όσους δεν έχουν ανοσία, ιδίως ενόψει των θερινών διακοπών των οικογενειών αλλά και των επισκέψεων των παιδιών σε κατασκηνώσεις ή παρεμφερείς χώρους, δεδομένου ότι η νόσος έχει πολύ υψηλή μεταδοτικότητα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

domestic_violence_endooikogeneiaki_via

Τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας είναι πολύ περισσότερα, εξήγησε ο Λι Μπάρναρντ αστυνομικός επιθεωρητής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας της Νέας Σκότλαντ Γιαρντ μιλώντας σε συνέδριο στην Θεσσαλονίκη