Ψωμί του τοστ: η πιο επιτυχημένη ανακάλυψη στην ιστορία των τροφίμων

Ψωμί του τοστ: η πιο επιτυχημένη ανακάλυψη στην ιστορία των τροφίμων

Το προτεμαχισμένο ψωμί, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην αγορά το 1928

psomifetes_large
            To ψωμί σε φέτες έχει χαρακτηριστεί ως η πιο επιτυχημένη εφεύρεση στην ιστορία των τροφίμων. Λατρεύτηκε από το κοινό αμέσως μόλις εμφανίστηκε στα ράφια, εξαιτίας του αυξήθηκε η κατανάλωση ψωμιού, καθώς όλοι χρησιμοποιούσαν, αντί για μία, δύο φέτες για τοστ ή σάντουιτς, ενώ η παρουσία του αύξησε και την κατανάλωση σε spreads!

            Το προτεμαχισμένο ψωμί, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην αγορά το 1928. Όταν εμφανίστηκε, διαφημίστηκε ως "το μεγαλύτερο βήμα προς τα εμπρός στη βιομηχανία ψησίματος". Πριν από την εφεύρεση του, το ψωμί ψηνόταν στο σπίτι ή πουλιόταν σε φραντζόλες και ο καταναλωτής έπρεπε να κόψει προσωπικά ένα κομμάτι ψωμί κάθε φορά που ήθελε ένα.

            Εφευρέτης του ήταν ο Otto Frederick Rohwedder από το Davenport της Αϊόβα των ΗΠΑ, ο οποίος εφηύρε την πρώτη μηχανή κοπής ψωμιού που έκοβε ένα ολόκληρο καρβέλι τη φορά. Άρχισε να σχεδιάζει ένα ψαλίδι ψωμιού το 1912, αλλά το εργοστάσιο που περιείχε τόσο τα σχεδιαγράμματα όσο και το αρχικό πρωτότυπο του ψαλιδιού ψωμιού, καταστράφηκε από φωτιά. Το επόμενο πλήρως λειτουργικό μηχάνημα της Rohwedder ήταν έτοιμο το 1928. Η Chillicothe Baking Company of Chillicothe, Missouri, ήταν το πρώτο αρτοποιείο που χρησιμοποίησε εμπορικά το μηχάνημα και το χρησιμοποίησε στις 7 Ιουλίου 1928. Αλλά, ο αρχικός τεμαχισμός είχε προβλήματα. Διαβάστε περισσότερα εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης