Σπάει κάθε ρεκόρ ο τουρισμός: Στο 9μηνο ξεπέρασε τα περσινά έσοδα των €16,09 δισ.

Σπάει κάθε ρεκόρ ο τουρισμός: Στο 9μηνο ξεπέρασε τα περσινά έσοδα των €16,09 δισ.

Επανέρχεται η εκτίμηση προ της κατάρρευσης της Τhomas Cook, για έσοδα άνω των 16,5 δισ. για το σύνολο του 2019

toyrism44grfgvrfgvb
Mπορεί η πτώχευση της Thomas Cook να αποτέλεσε το μεγάλο «σοκ» σε όλη την Ευρώπη για το μήνα Σεπτέμβριο, ο ελληνικός τουρισμός ωστόσο φαίνεται ότι άντεξε στους μεγάλους κραδασμούς και ήδη από το εννιάμηνο έχει φθάσει τις εισπράξεις της περυσινής χρονιάς.

Τα στοιχεία όπως προκύπτουν από το ισοζύγιο πληρωμών της Τράπεζας της Ελλάδος (σ.σ. σήμερα αναμένονται τα πιο λεπτομερή νούμερα του ταξιδιωτικού ισοζυγίου) αναφέρουν ότι για την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2019, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις διαμορφώθηκαν στα 16,088 δισ. ευρώ, στα ίδια επίπεδα – και μάλιστα οριακά …ψηλότερα με 2 εκατ. ευρώ- με το σύνολο των εισπράξεων του 2018. Και πράγματι, πέρυσι το σύνολο των τουριστικών εισπράξεων με βάση τα οριστικά στοιχεία της ΤτΕ ανήλθαν στα 16,086 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 10% σε σύγκριση με το 2017. Για την περίοδο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου του 2019 η αύξηση των εσόδων τοποθετείται στο 14% σε σχέση με τα 14,1 δισ. ευρώ του εννιαμήνου του 2018, ενώ την αντίστοιχη περίοδο του 2017 τα έσοδα ήταν στα 13 δισ. ευρώ. Επισημαίνεται εδώ ότι φέτος στο εννιάμηνο καταγράφεται αύξηση της Μέσης Δαπάνης δεδομένου ότι η άνοδος των αφίξεων ήταν στο 3,8%.

Μόνο για το μήνα Σεπτέμβριο οι εισπράξεις από ταξιδιωτικές υπηρεσίες αυξήθηκαν κατά 16% στα 2,85 δισ. ευρώ (από τα 2,4 δισ. ευρώ του περυσινού Σεπτεμβρίου) και οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών αυξήθηκαν κατά 5% σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2018.

Τα νούμερα της ΤτΕ, σε συνδυασμό και με τις καλύτερες του αναμενομένου, κατά τις πληροφορίες, επιδόσεις του Οκτωβρίου φαίνεται ότι επαναφέρουν την εκτίμηση του περασμένου καλοκαιριού, πρό της Τhomas Cook, για έσοδα άνω των 16,5 δισ. ευρώ για το 2019. Εκτιμήσεις επί τα βελτίω γίνονται πλέον και από το υπουργείο Τουρισμού, με τον υπουργό κ. Χάρη Θεοχάρη να δηλώνει από την Ουάσιγκτον όπου βρέθηκε για το συνέδριο «Νοτιοανατολική Ευρώπη & Ανατολική Μεσόγειος: Νέες στρατηγικές, Νέες Προοπτικές» ότι το 2019 θα είναι μια χρονιά που θα καταρριφθούν τα προηγούμενα ρεκόρ.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης