Raul Levis (Costa Navarino) στο συνέδριο του Travel.gr: Σημαντική η εξισορρόπηση ανάμεσα στην πολυτέλεια και τη βιωσιμότητα

Raul Levis (Costa Navarino) στο συνέδριο του Travel.gr: Σημαντική η εξισορρόπηση ανάμεσα στην πολυτέλεια και τη βιωσιμότητα

«Αυτή τη στιγμή και το διεθνές κοινό έχει καταλάβει πως είναι πολύ πιο σημαντικό να έχεις καλό τοπικό προϊόν, από το να έχεις αρνάκι από κάποια άλλη χώρα» ανέφερε ο General Manager της Mandarin Oriental Costa Navarino

raul-levis
Ο Raul Levis, General Manager της Mandarin Oriental Costa Navarino ήταν παρόν στο 1ο μεγάλο συνέδριο του Τravel.gr, απαντώντας αρχικά στο ερώτημα για το αν μπορεί τελικά η πολυτέλεια να συνδυαστεί με τη βιωσιμότητα.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Levis δήλωσε σχετικά με το κομμάτι της πολυτέλειας στα ξενοδοχεία του ομίλου: «Η ουσιαστική εξισορρόπηση ανάμεσα στην πολυτέλεια και τη βιωσιμότητα είναι πολύ σημαντική. Στο παρελθόν πολλοί θεωρούν ότι θα έπρεπε να προσφέρουν πάρα πολλά πράγματα τα οποία ενδεχομένως να ήταν κατασκευασμένα από πρόχειρο υλικό, όπως για παράδειγμα το πλαστικό». Και συμπλήρωσε: «Αυτό που εμείς κάναμε ήταν πρώτα να αφαιρέσουμε από τις μονάδες μας τα πλαστικά μίας χρήσης. Δεύτερον, να εστιάσουμε στις υπεύθυνες παραγγελίες κα τρίτον να διαχειριστούμε πιο σωστά τα απορρήματα».

Σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν σε αυτή την προσπάθεια ο κ. Levis δήλωσε: «Όσο αναφορά στα υλικά μίας χρήσης, ο κλάδος δεν ήταν καθόλου έτοιμος και γι' αυτόν τον λόγο η αντικατάσταση των συγκεκριμένων προϊόντων αποδείχθηκε εξαιρετικά δύσκολη. Από τους σκουπιδοντενεκέδες μέχρι κάποιες συγκεκριμένες ηλεκτρικές συσκευές, η αντικατάσταση των υλικών μίας χρήσης ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι». Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι «Πλέον είμαστε πολύ χαρούμενοι καθώς σχεδόν όλα τα ξενοδοχεία μας έχουν πλέον εγκαταλείψει τα υλικά μίας χρήσης και έχουν στραφεί σε βιώσιμα προϊόντα».

Και συνέχισε: «Αυτό που πρέπει να κάνει κανείς είναι να βρει τις σωστά διαπιστευμένες εταιρίες προκειμένου να καταφέρει να πετύχει τον στόχο της βιωσιμότητας. Όταν μιλάμε για την πολυτέλεια πρέπει να υπολογίσει κανείς πως για μία πολυτελή εμπειρία θα πρέπει να υπάρχουν τρόφιμα από όλο τον κόσμο. Παρόλα αυτά, αυτή τη στιγμή και το διεθνές κοινό έχει καταλάβει πως είναι πολύ πιο σημαντικό να έχεις καλό τοπικό προϊόν, από το να έχεις αρνάκι από κάποια άλλη χώρα».

Κλείσιμο
Όσο αναφορά στο κομμάτι των απορρημάτων αλλά και της πράσινης ανάπτυξης ο κ. Levis δήλωσε πως αυτή τη στιγμή «μόνο το 2% των απορριμάτων στα ξενοδοχεία του ομίλου καταλήγουν σε χώρους μαζικής ταφής. Πλέον συνεργαζόμαστε με παράγοντες που μπορούν να κάνουν κομποστοπίεση σε κάθε προϊόν. Ή ακόμα να δώσουμε απορρήματα σε παραγωγούς τροφής για να γίνει τέτοιου τύπου κομποστοπίεση. Επιπλέον, θα ήθελα να αναφερθώ και στη συνεργασία μας με την ΤΕΜΕΣ και για τις πρακτικές αειφόρου ανάπτυξης που εφαρμόζουμε στην Costa Navarino. Έχει γίνει μία πλήρης μελέτη για το νερό στην περιοχή, και οι αρδευτικές ανάγκες του προορισμού, καλύπτονται  από νερό που προέρχεται από τρεις λιμνοδεξαμενές».

Ο κ. Raul Levis μίλησε, όμως, και για το κομμάτι των πολυτελών μεταφορών λέγοντας: «Είμαι πολύ θετικός καθώς θεωρώ ότι υπάρχει πολύ μεγάλο περιθώριο και για περαιτέρω ανάπτυξη. Αυτή τη στιγμή στην Ιταλία υπάρχουν 148 καταλύμματα που είναι μέρος του δικτύου Virtuoso, ενώ εδώ στην Ελλάδα είμαστε μόνο 3 ή 4. Αυτό δείχνει πως στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλο περιθώριο για να αναπτυχθεί περαιτέρω η πολυτελής αγορά σε όλους τους τομείς».

Και κατέληξε: «H Eλλάδα ανεβάζει τον πήχη, και αυτό το λέω χωρίς υπεροψία, αλλά γιατί είναι δεδομένο πώς έρχονται στη χώρα νέες βέλτιστες τακτικές που θα δημιουργήσουν πολλαπλές καινοτομίες που θα βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα του τουρισμού. Είναι απόλυτα υγιές να έρχεται η διεθνής εμπειρία στην Ελλάδα γιατί αυτό θα φέρει ακόμα περισσότερες πρωτοποριακές πρωτοβουλίες στον τομέα του τουρισμού».

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του πάνελ ο κ. Levis τόνισε και τη σημασία της ανάπτυξης ενός προορισμού, λέγοντας σχετικά: «Η ανάπτυξη του προορισμού αναπτύχθηκε δραματικά, αν σκεφτεί κανείς τον τουρισμό που είχαμε παλιά και τι τουρισμό έχουμε τώρα. Παλιά καποιος ταξίδευε σε έναν προορισμό και έβρισκε ένα ωραίο ξενοδοχείο και μία ωραία παραλία και αυτό ήταν όλο. Τώρα, όμως, η νέα γενιά, η γενιά των Millenialls έχει διαφοροποιηθεί πολύ από αυτό, οδηγώντας τα πράγματα προς την ανάπτυξη ενός προορισμού συνολικά. Πλέον το ξενοδοχείο μπορεί να είναι το δεδομένο, όμως, εξίσου σημαντικό θεωρούμε ο επισκέπτης να μπορεί να βυθιστεί στον κόσμο και την κουλτούρα ενός προορισμού και να έρθει κοντά με την παράδοση ενός τόπου, μέσα από εξαιρετικές πολλαπλές δραστηριότητες».


Ειδήσεις σήμερα:

Δείτε live το συνέδριο «Greece Talks» του Travel.gr και του Πρώτου Θέματος

Επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης: Επιπλέον μιάμιση δόση επιδόματος παιδιού, €150 σε συνταξιούχους χωρίς προσωπική διαφορά

Βοιωτία: «Δεν διέκρινα την ηλικία του, φαινόταν επικίνδυνος» είπε στην απολογία του ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 17χρονο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης