CN Traveler: Αφιέρωμα στη χειμωνιάτικη Αθήνα και στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία»

CN Traveler: Αφιέρωμα στη χειμωνιάτικη Αθήνα και στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία»

Ο χειμώνας είναι ιδανική περίοδος για να επισκεφθείτε την Αθήνα  σημειώνει στο αφιέρωμά του το CN Traveler

Hotel-Grande-Bretagne-Exterior
Για τουρισμό στην Αθήνα τον χειμώνα; Γιατί όχι! Δεν είναι μόνο τα πλεονεκτήματα για τον ταξιδιώτη που θα βρεθεί σε μια πόλη με λιγότερους επισκέπτες και καλύτερες τιμές, αλλά και η ευκαιρία να την δει με άλλο μάτι. 

Η Αθήνα είναι ιδανική για αυτή την εμπειρία, γράφει το Condé Nast Traveler, που θεωρεί ότι είναι ένα ανέλπιστα καλό παράδειγμα για μια απόδραση (city break) από τον Νοέμβριο και πέρα.

gb-bar


Για τη διαμονή η επιλογή του Hotel Grande Bretagne είναι μια λύση που ποτέ δεν απογοητεύσει κανένα, γράφει το CN Traveler. Ένα ξενοδοχείο Luxury Collection που από το 1874, όταν άνοιξε τις πύλες του στο κέντρο της Αθήνας, αντιστέκεται σε όλες τις μόδες που έρχονται και παρέρχονται, έχοντας φιλοξενήσει βασιλείς, πολιτικούς ηγέτες και αστέρες του κινηματογράφου και της τέχνης. Το μεγαλοπρεπές νεοκλασικό αποτελεί σήμα καταταθέν της πόλης των Αθηνών και κρύβει στο εσωτερικό του θησαυρούς από αντικές.

Είναι ένα τοπόσημο από μόνο του, σε απόσταση αναπνοής από το ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν την εντυπωσιακή  αλλαγή της φρουράς στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, να επισκεφθούν μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους ή να απολαύσουν ένα ποτό ή ένα γεύμα στα καλύτερα στέκια στο κέντρο της πόλης. Το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» είναι δύο βήματα από όλα αυτά αλλά και πολλά άλλα.

gb-brunch


Το ξενοδοχείο προσφέρει εξάλλου και προσωπικό βοηθό για τον προγραμματισμό της διαμονής του ταξιδιώτη στην Αθήνα, όπως ακριβώς την θέλει. Με την προσωπική υπηρεσία μπάτλερ για παράδειγμα ο επισκέπτης μπορεί να  εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για μια θεατρική παράσταση ή να βρει ένα πραγματικά αυθεντικό τοπικό εστιατόριο να δειπνήσει και όλα αυτά δημιουργούν αναμνήσεις που θα διαρκέσουν μια ζωή.

Κλείσιμο
Η «Μεγάλη Βρεταννία» έχει να προσφέρει πολλά περισσότερα από ένα άνετο και πολυτελές δωμάτιο.  Και ο χειμερινός επισκέπτης της Αθήνας θα μπορεί να απολαύσει πολύ πιο εύκολα πολλά περισσσότερα. 

gb-lounge



Για παράδειγμα δεν θα χρειαστεί να αγχωθεί για να εξασφαλίσει μια θέση στο βραβευμένο GB Spa του ξενοδοχείου. Σε κομψές αίθουσες περιποίησης, οι αρχαίες ελληνικές θεραπευτικές τεχνικές συναντούν τα πιο εκλεπτυσμένα προϊόντα περιποίησης, ενώ ένα μασάζ θα σας ξαναδώσει δύναμη και ευεξία για να συνεχίσετε την περιπλάνησή σας στην Αθήνα, ή θα σας ξεκουράσει μετά από αυτήν. 

Η Αθήνα δεν απογοητεύει τον ταξιδιώτη ούτε στο φαγητό και το ποτό , ειδικά τον χειμώνα. Είναι γεμάτη από εξαιρετικούς γαστρονομικούς προορισμούς, αλλά για μερικούς από αυτούς δεν χρειάζεται καν να φύγετε από το ξενοδοχείο. Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να απολαύσετε το κοκτέιλ σας από το  Alexander’s Bar με την υπέροχη ταπισερί του 18ου αιώνα. Στο αγαπημένο GB Roof Garden Restaurant & Bar, σερβίρονται εποχιακά πιάτα με φανταστική θέα στην Ακρόπολη. Συνδυάζοντας αυθεντικά χαρακτηριστικά και περίτεχνη βιτρό οροφή, το Winter Garden City Lounge είναι ένα hotspot για απογευματινό τσάι και brunch το Σαββατοκύριακο, όπου οι μέρες ξεκινούν με ένα χαλαρό πρωινό που μπορεί να περιλαμβάνει από αστακό έως χειροποίητα γαλλικά κρουασάν. Ο χώρος φιλοξενεί επίσης ζωντανή μουσική , από κουαρτέτα τζαζ έως  εκλεπτυσμένες βραδιές όπερας. 

gb-lobby


Και βέβαια, με τα Χριστούγεννα προ των πυλών, η διακόσμηση με κρυστάλλινες λεπτομέριες στη «Μεγάλη Βρεταννία» είναι εκθαμβωτική. Χαρακτηριστικά το CN Traveler σημειώνει πως «ένα υπέροχο δέντρο στο λόμπι λάμπει με μικροσκοπικά φώτα, δημιουργώντας μια μαγική ατμόσφαιρα στο αστραφτερό σκηνικό της παλαιότερης πρωτεύουσας της Ευρώπης».
Αθήνα και το χειμώνα λοιπόν! 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης