SpaceShipTwo: Τρίτη επιτυχημένη δοκιμή για το διαστημικό σκάφος

SpaceShipTwo: Τρίτη επιτυχημένη δοκιμή για το διαστημικό σκάφος

Πριν το τέλος του 2014 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη εμπορική πτήση γύρω από τη γη, εκτιμά η εταιρία Virgin Galactic

SpaceShipTwo: Τρίτη επιτυχημένη δοκιμή για το διαστημικό σκάφος
Η Virgin Galactic η οποία προσδοκά να γίνει η πρώτη αεροπορική εταιρεία που θα πραγματοποιήσει πτήσεις σε τροχιά γύρω από τη Γη (για όσους το επιθυμούν), πραγματοποίησε την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου, την τρίτη κατά σειρά δοκιμή για τη λειτουργία του διαστημικού οχήματος «SpaceShipTwo» με τον πυραυλοκινητήρα που διαθέτει.

Το σχέδιο της Virgin Galactic βασίζεται σε δύο αεροσκάφη: Το πρώτο, ονομάζεται  «WhiteKnightTwo'» και είναι ο φορέας από τον οποίο θα εκτοξεύεται το SpaceShipTwo και που θα μεταφέρει τους 6 επιβάτες συν τα 2 μέλη πληρώματος  σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη για να προσγειώνεται στη συνέχεια και να επαναχρησιμοποιείται στην επόμενη πτήση του.

Στη δοκιμή της 10ης Ιανουαρίου το SpaceShipTwo, αφού εκτοξεύθηκε από τον φορέα WhiteKnightTwo σε ύψος 14,021 μέτρων, στη συνέχεια πυροδότησε τον πυραυλοκινητήρα του για χρονικό διάστημα 20 δευτ. φτάνοντας σε ύψος 21,641 μέτρων και ταχύτητα 1,4 mach.

Μπορεί τα νούμερα να ακούγονται εντυπωσιακά, αλλά η δοκιμή έδειξε ότι το διαστημικό σκάφος είναι έτοιμο να πραγματοποιήσει τροχιακή πτήση εφόσον η εταιρεία αποφασίσει πως ο πυραυλοκινητήρας μπορεί να δουλέψει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

 Η Virgin Galactic εκτιμά πως θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσει την πρώτη της εμπορική πτήση σε τροχιά γύρω από την Γη, πριν το τέλος του έτους.
Κλείσιμο











Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης