Η προθυμία των Ελλήνων σταρ να δημοσιοποιήσουν τις φωτογραφίες τους αρχίζει να παίρνει καταιγιστικές διαστάσεις στο Διαδίκτυο. Και γιατί όχι;Καλύτερη είναι η Ριάνα από τη Μαρία Κορινθίου;
Το φετινό καλοκαίρι μάλλον θα μείνει στην ιστορία των εγχώριων celebrities ως η εποχή της Μεγάλης Απενοχοποίησης. Σταρ που μέχρι πρότινος απειλούσαν με μηνύσεις τους παπαράτσι όλως αιφνιδίως «αυτοπαπαρατσώνονται» και μεταχειρίζονται τον εαυτό τους με όση ακριβώς αδιακρισία προσπαθούσαν να αποφύγουν. Μήπως πρόκειται για μια πρακτική αυτοέκθεσης που διαδίδεται σαν επιδημία από διάσημο σε διάσημο και από ημιεπώνυμο σε επίδοξη στάρλετ;
Γιατί, πώς να εξηγήσει κανείς την ξαφνική ανεμελιά που κατέλαβε, για παράδειγμα, την Ελένη Μενεγάκη, η οποία ανέβασε στο Twitter της φωτογραφίες από τα καλοκαιρινά της μπάνια, προφανώς τραβηγμένες στην Ανδρο και, ακόμη πιο προφανώς, από το χέρι του αγαπημένου της;
Κλείσιμο
Μόνο credit δεν είχαν οι εν λόγω εικόνες του τύπου «photos by Mateo Pantzopoulos» - για όσους δεν πιάνουν αμέσως τα υπονοούμενα. Ισως η ωραία Ελένη να θέλησε να προστατεύσει τους παπαράτσι από εργατικά ατυχήματα, καθώς το να σκαρφαλώνεις στα κατσάβραχα για μια λήψη με τηλεφακό δεν είναι και το ασφαλέστερο πράγμα στον κόσμο.
Οπως και να ’χει, το Twitpic, το Instagram κ.λπ. οδηγούν τον κλάδο των παπαράτσι στην ανεργία, στερώντας τους τον βασικό λόγο ύπαρξής τους.
Η Κιμ Καρντάσιαν και η Μαρία Μενούνος χρησιμοποιούν το Twitter για να μοιραστούν φωτογραφίες τους με τους θαυμαστές τους και εμφανίζονται σε όσο πιο ερασιτεχνικές -αλλά και κολακευτικές- πόζες γίνεται. Πίσω τους το φόντο είναι συνήθως κάποια παραλία, κάτι κοσμοπολίτικο ή και εξωτικό. Πίσω από τον Σάκη Ρουβά, που ρίχνει αλευρωμένες σουπιές στο τηγάνι, δεν αστραποβολά το Μαλιμπού, δεν φταίει όμως ο Σάκης που η κουζίνα του δεν βλέπει Μαλιμπού. Φταίει;
Η Ριάνα, πρώτη και πιο τολμηρή από όλες, η Σκάρλετ Γιόχανσον και η Lady Gaga, ανάμεσα σε δεκάδες διεθνείς αστέρες, έχουν ανακαλύψει το κόλπο της αυτοέκθεσης μέσω των social media εδώ και χρόνια. Η ελληνική showbiz ακολουθεί την τάση της «αυτοπαπαράτσωσης» με τη συνήθη καθυστέρηση, προσθέτοντας όμως το δικό της ξεχωριστό τοπικό χρώμα. Και φαίνεται πως όσο πιο φτωχή είναι η καλλιτεχνική δραστηριότητα λόγω κρίσης, τόσο πιο πλούσιες θα είναι οι σοδειές των Twitpics.
Η Mapei Hellas, εταιρεία δομικών και χημικών προϊόντων, μέλος του γνωστού Ιταλικού Ομίλου Mapei, που φέτος κλείνει 25 χρόνια στην Ελλάδα, έχει εισέλθει δυναμικά σε μια νέα φάση βιώσιμης ανάπτυξης, με τη σειρά προϊόντων «Zero Line» να αποτελεί την αιχμή του δόρατος και να την οδηγεί σε ένα ακόμη καλύτερο μέλλον.
Στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους ανέδειξε την πρότασή του για την καθιέρωση Εκπαιδευτικού Προγράμματος Κοινωνικής Αφύπνισης για την Αναπηρία και Ανάπτυξης Συμπεριληπτικής Νοοτροπίας.
Ένα ερωτικό τρίγωνο, ένα συγγραφέας που αντιγράφει τον ήρωά του, μια ξεπεσμένη κωμικός, μια σταρ σε αναζήτηση καριέρας και ένας εμβληματικός καουμπόης έρχονται στο Vodafone TV