Βόλεϊ: Ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-0 τον ΠΑΟΚ και κατέκτησε τον τίτλο!

Βόλεϊ: Ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-0 τον ΠΑΟΚ και κατέκτησε τον τίτλο!

Σε μια επανάληψη του πρώτου τελικού, ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-0 τον μαχητικό ΠΑΟΚ και με 3-0 νίκες (για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά) πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου στη Βόλεϊ λιγκ – MVP του πρωταθλήματος ο Γερούν Ράουβερντνικ

OL
«Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, αλλά δεν τελειώσαμε…», είχε πει ο Γιούρι Φιλίποφ μετά το τέλος του πρώτου τελικού κι αποδείχθηκε ότι ο Ουκρανός κάτι ήξερε.
Με την πλειοψηφία να θεωρεί τον ΠΑΟΚ χαμένο από χέρι, ο Δικέφαλος εκμεταλλεύτηκε τη λογική χαλάρωση του Ολυμπιακού (σ’ ένα κατάμεστο γήπεδο όπου όλοι ήταν έτοιμοι για τη φιέστα πριν καν ξεκινήσει το ματς) κι ειδικά στα δύο πρώτα σετ έβγαλε τα μάτια του ή μάλλον για να το θέσουμε πιο σωστά έβγαλε τα μάτια του όταν τον πίεσε ο Ολυμπιακός που με τους Σμιτ, Ράουβερντνικ πέτυχε μεγάλες ανατροπές και έφτασε στη νίκη.
Κι ήταν το σημερινό το πρώτο ματς που υπήρξε τέτοια ισορροπία παντού με μοναδική ουσιώδη διαφορά στην αποτελεσματικότητα στην κόντρα μπάλα από άμυνα.
Ο Ολυμπιακός είχε 6 άσους (10 χαμένα, όσους και ο ΠΑΟΚ (με 11 χαμένα), ο Ολυμπιακός είχε 50% υποδοχή με 33% άριστες κι ο ΠΑΟΚ 51% με 32% άριστες, αμφότεροι είχαν από 56% στην επίθεση, τα μπλοκ ήταν 8-7… Και που κρίθηκε το ματς; Στα τρία παραπάνω λάθη που έκανε ο ΠΑΟΚ και στο ότι είχε 45% στην κόντρα μπάλα (σε 22 προσπάθειες), ενώ ο Ολυμπιακός είχε 56% (σε 27 προσπάθειες).
Με το μπλοκ του ΠΑΟΚ να λειτουργεί καλύτερη στην κακή υποδοχή του Ολυμπιακού, προηγήθηκε με 11-14 και 16-19 για να φτάσουμε στο 20-22 όπου οι φιλοξενούμενοι είχαν τρείς κόντρα επιθέσεις με τη φάση να τελειώνει με μπλοκ στον Σαφράνοβιτς και ο Αλεξίεφ στη συνέχεια να κάνει το 22-22. Ο Σμιτ με νέο μπλοκ έκανε το 24-23 κι από δικό του σερβίς φωτοβολίδα ο Αλεξίεφ διαμόρφωσε το 26-24…
Παρά το σοκ, ο ΠΑΟΚ ήταν ακόμη καλύτερος στο β’ σετ, όπου έχτισε ακόμη μεγαλύτερη διαφορά (6-8, 9-12, 12-16) φτάνοντας στο 15-20, που έγινε 18-20 με τα σερβίς του Σμιτ και 21-21 με κόντρα μπάλα του Ράουβερντνικ. Κι ο Ολλανδός ισοφάρισε σε 23-23, τελείωσε την κόντρα μπάλα από τα 4 μέτρα (24-23) και στην επόμενη φάση το σετ με τον ΠΑΟΚ να δέχεται ένα συνολικό σερί 10-3…
Κλείσιμο
Το κλειστό του Ρέντη είχε πάρει φωτιά, ο κόσμος αδημονούσε για να πανηγυρίσει τον τίτλο με τον ΠΑΟΚ και πάλι να προηγείται με 5-8 (ατομικό μπλοκ Φιλίποφ στον Σμι), αλλά το 8-10 έγινε 13-10 με τα σερβίς του Σμιτ και ο Ολυμπιακός έφτασε στο 18-13 (από 13-13)… Οι ετοιμασίες απονομής είχαν ξεκινήσει, αλλά οι ασπρόμαυροι έκαναν μια τελευταία απόπειρα επιστροφής. Στο 24-21 άουτ του Αλεξίεφ και μπλοκ του Τακουρίδη έφεραν το σκορ στον πόντο, με τον Γκάβιν Σμιτ να παίρνει την τελευταία επίθεση, να περνά τη μπάλα ανάμεσα από Μουαγκουτουτία, Τακουρίδη και να δίνει οριστικό τέλος στη φετινή σεζόν που βάφτηκε και πάλι ερυθρόλευκη.

Τα σετ: 26-24, 25-23, 25-23
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μουνιόθ): Πετρέας 7 (2/6 επ., 1 άσο, 4 μπλοκ), Ανδρεάδης 4 (2/4 επ., 2 μπλοκ), Σμιτ 20 (15/20 επ., 4 άσοι, 1 μπλοκ), Τερβαπόρτι 1 (1/2 επ.), Αλεξίεφ 13 (11/18 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 48% υπ. - 36% άριστες), Ραούβερντινκ 13 (13/18 επ., 62% υπ. - 50% άριστες), Στεφάνου-λ (44% υπ. - 17% άριστες) / Δαρίδης-λ, Χριστοφιδέλης, Ζουπάνι 1 (1/2 επ.), Στιβαχτής.
ΠΑΟΚ (Φιλίποφ): Όκολιτς 7 (5/7 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Μουαγκουτουτία 10 (10/14 επ., 61% υπ. - 48% άριστες), Φιλίποφ 3 (2/2 επ., 1 μπλοκ), Τακουρίδης 6 (4/10 επ., 2 μπλοκ), Κλάπβαϊκ 20 (15/28 επ., 5 άσοι), Σαφράνοβιτς 10 (8/14 επ., 2 μπλοκ, 33% υπ. - 19% άριστες), Εφραιμίδης –λ (57% υπ. - 29% άριστες) / Κωνσταντινίδης –λ, Τερζής, Γάτσης, Μπούτος.


Μουνιόθ: «Καλό φινάλε σε μια δύσκολη σεζόν»
Ο Φερνάντο Μουνιόθ οδήγησε την ομάδα του σε ένα δεύτερο σερί πρωτάθλημα με τον Ισπανό να μοιράζει συγχαρητήρια και να στέκεται στις δυσκολίες που είχε να ξεπεράσει αυτός και η ομάδα του.

«Ήταν πολύ δύσκολη σεζόν. Πάρα πολύς κόσμος δούλεψε όλη τη χρονιά για να κάνουμε σωστά την δουλειά μας και να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα στο τέλος. Κάναμε σε γενικές γραμμές πολύ καλή σεζόν με πολλά προβλήματα», είπε αρχικά ο Ίβηρας τεχνικός και συμπλήρωσε: «Συγχαρητήρια στον σύλλογο, στους παίκτες μου και στους φιλάθλους μας. Τώρα πανηγυρίζουμε την κατάκτηση του πρωταθλήματος και όλα τα υπόλοιπα θα τα δούμε στη συνέχεια».

Από την πλευρά του ο αρχηγός του Ολυμπιακού Κώστας Χριστοφιδέλης, ο οποίος σήκωσε την κούπα μαζί με το τοτέμ της ομάδας τον φροντιστή Σπύρο Μπλέτσα, είπε: «Τα συναισθήματα είναι απερίγραπτα. Πολλά μπράβο σε όλους στην ομάδα και στον κόσμο μας που ήταν εξαιρετικός και μας βοήθησε για να κατακτήσουμε τον τίτλο».

Όταν ρωτήθηκε για το μέλλον του τα άφησε όλα ανοικτά λέγοντας: «Η σεζόν ήταν πιεστική και μας έδωσε την ευκαιρία να σκεφτούμε για το μέλλον. Είναι πολύ νωρίς για να σκεφτούμε το αύριο. Προς το παρόν χαιρόμαστε το παρόν. Ο Ολυμπιακός πάντα κοιτάζει την κορυφή και με τους φιλάθλους του στο πλευρό του, δεν έχει να φοβάται τίποτα. Νιώθω τυχερός που αγωνίστηκα σε ιστορικούς συλλόγους και νιώθω ευγνώμων που τα περισσότερα χρόνια της καριέρας μου τα πέρασα στον Ολυμπιακό. Κοιτώντας πίσω, ούτε στα μεγαλύτερά μου όνειρα δεν μπορούσα να φανταστώ τέτοια καριέρα».

Τέλος το βαρύ πυροβολικό του Ολυμπιακού, ο Καναδός διαγώνιος Γκάβιν Σμιτ τόνισε: «Ξέραμε ότι έπρεπε να παίξουμε πολύ καλά. Ο ΠΑΟΚ ήταν με την πλάτη στον τοίχο και δεν είχε να χάσει τίποτα. Παλέψαμε από το πρώτο σερβίς, κάναμε την ανατροπή και στα τρία σετ και καταφέραμε να πάρουμε το πρωτάθλημα χωρίς να χάσουμε παιχνίδι στους τελικούς».

MVP του πρωταθλήματος αναδείχθηκε (πέραν κάθε αμφισβήτησης) ο Ολλανδός ακραίος του Ολυμπιακού Γερούν Ράουβερντνικ ο οποίος ειδικά στη σειρά των τελικών ήταν φανταστικός, αλλά και σ' όλη τη σεζόν έκανε σπουδαία ματς.

Raub


Πηγή:www.sportsfeed.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης