Lucy Clark... η πρώτη τραβεστί διαιτητής στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Lucy Clark... η πρώτη τραβεστί διαιτητής στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Η βρετανική ομοσπονδία στηρίζει και ο... άλλοτε Nick δηλώνει ότι «θέλω να εμπνεύσω και άλλους που ζουν στο σκοτάδι και κρύβουν τον πραγματικό τους εαυτό»

Lucy1
Η Αγγλία διέδωσε το ποδόσφαιρο σε όλον τον πλανήτη. Ένα απλό άθλημα που... κλωτσούσες μία μπάλα σε ένα δίχτυ, εξελίχθηκε σε ένα παγκόσμιο αθλητικό, κοινωνικό και οικονομικό γεγονός. Ως εκ τούτου, τα βρετανικά γήπεδα και η βρετανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία θα ήταν εκείνη που θα πρωτοπορούσε για μία ακόμη φορά, κάνοντας δεκτή την πρώτη τραβεστί διαιτητή στην ιστορία του αθλήματος!

Η Lucy Clark, ή απλώς Nick (πριν τη μεταμόρφωση) είναι η πρώτη τραβεστί που περιλαμβάνεται επισήμως στις λίστες διαιτητών της βρετανικής ομοσπονδίας, πραγματοποιώντας μάλιστα το ντεμπούτο της σε επίσημο αγώνα του γυναικείου πρωταθλήματος.

lucy2


Ο 42χρονος σήμερα Nick ήταν διαιτητής και επέμεινε στο χόμπι του ακόμη και μετά την ολική μεταμόρφωσή του σε... Lucy. «Ελπίζω ο κόσμος να με δεχτεί για αυτό που είμαι», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ ο εκπρόσωπος της αγγλικής ομοσπονδίας τόνισε πως «στηρίζουμε τη Λούσι και οποιονδήποτε άλλον θελήσει να συμετάσχει με τον πραγματικό του εαυτό στα αθλητικά δρώμενα. Από το 2014 έχουμε καθιερώσει μία πολιτική που προτρέπει και τα άτομα που έχουν κάνει αλλαγή φύλου να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και τη διαιτησία».

Όπως δήλωσε η Lucy στα βρετανικά ΜΜΕ, αισθάνθηκε ότι έφτασε η στιγμή να μην κρύβεται άλλο και να εκφραστεί ελεύθερα, ανεξάρτητα με τις αντιδράσεις που θα συναντούσε. «Θέλω να εμπνεύσω και άλλους που ζουν στο σκοτάδι και κρύβουν τον πραγματικό τους εαυτό», δήλωσε.

Κλείσιμο
lucy3

ucy2
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης