Λούσι Κλαρκ: H πρώτη τρανσέξουαλ διαιτητής μπήκε στο βιβλίο Guinness

Λούσι Κλαρκ: H πρώτη τρανσέξουαλ διαιτητής μπήκε στο βιβλίο Guinness

Η 51χρονη Λούσι Κλαρκ είναι η πρώτη τρανσέξουαλ διαιτητής στην ιστορία του ποδοσφαίρου, μπήκε στο βιβλίο Guinness και στις δηλώσεις της τόνισε πως το ποδόσφαιρο της έσωσε τη ζωή

transexual
Στο βιβλίο Guinness μπήκε η βρετανίδα Λούσι Κλαρκ, καθώς είναι η πρώτη τρανσέξουαλ διαιτητής στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Στα 51 της χρόνια «σφυρίζει» αγώνες στις μικρές κατηγορίες των γυναικών Αγγλίας (Women's National League) και θεωρείται ως «σημαιοφόρος» της κοινότητας των τρανσέξουαλ στο ποδόσφαιρο από όταν βγήκε και μίλησε δημόσια το 2018.


Πέρασε δύσκολα, καθώς από τον φόβο της μη αποδοχής της υπέστη καρδιακή προσβολή, όμως το ποδόσφαιρο την βοήθησε να ξεπεράσει τους φόβους της, να αποδεχτεί την ταυτότητα της και να συνεχίσει να σφυρίζει. Από μικρή ηλικία αισθανόταν «παγιδευμένη» σε... λάθος σώμα και όπως αποκαλύπτει το ποδόσφαιρο την έσωσε από την απόπειρα αυτοκτονίας.

Becoming Football's First Transgender Referee - Guinness World Records


«Αν δεν είχα το ποδόσφαιρο, αναρωτιέμαι αν θα ήμουν εδώ. Όταν ήμουν νέος ήξερα τι συνέβαινε στο μυαλό μου και υπήρχαν πολλά πράγματα που έκαναν τα νεαρά αγόρια που δεν ήθελα να κάνω. Δεν ήθελα να παίξω στρατιωτάκια, αλλά μπορούσα να παίξω ποδόσφαιρο. Προσπάθησα να αυτοκτονήσω όταν ήμουν νεότερος. Στεκόμουν στην κορυφή του Balaam House. Με τη διαιτησία απλά ξεχνάς τα πάντα. Το ποδόσφαιρο είναι εξαιρετικό για την ψυχική και τη σωματική σας υγεία», ανέφερε κατά την παραλαβή του βραβείου Guinness.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

«Μετανιωμένος» ο τουρίστας που βανδάλισε το Κολοσσαίο - Το τηλεφώνημα και οι συγγνώμες στις ιταλικές Αρχές

Οργή στη Ρόδο: Σερβιτόρος σε beach bar παραδίδει παραγγελία σχεδόν... κολυμπώντας! - Δείτε βίντεο

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα trafficking: Εξέδιδαν 51 γυναίκες από τη Λατινική Αμερική - Τα βασανιστήρια και οι απειλές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης