Μαυροβούνιο-Ελλάδα: 1-0: Δεύτερο δείγμα... αρνητικό- Δείτε το γκολ

Μαυροβούνιο-Ελλάδα: 1-0: Δεύτερο δείγμα... αρνητικό- Δείτε το γκολ

Φλύαρη και προβληματική αμυντικά η Εθνική ποδοσφαίρου ηττήθηκε με 1-0 από το Μαυροβούνιο (59' Όσμαγιτς), έχοντας μόλις δύο αξιόλογες φάσεις και κορυφαίο τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο, ο οποίος έκανε τέσσερις σημαντικές αποκρούσεις

5548379
ΗΤην ήττα με 1-0 γνώρισε απόψε (28/3) η Εθνική μας από την αντίστοιχη του Μαυροβουνίου στη Ποντγκόριτσα, στο δεύτερο ματς της «γαλανόλευκης» με τον Γουστάβο Πογιέτ στον πάγκο της. Οπου ο 59χρονος κόουτς είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει πολλά, όπως άλλωστε έπραξε και στο πρόσφατο 1-0 της Ρουμανίας, σε ένα ματς πάντως που η ομάδα δεν έπιασε τα στάνταρ απόδοσης που μπορεί, αν και για αυτό υπήρχαν πολλά «ελαφρυντικά», ξέχωρα από το αυτονόητο πως η αναμέτρηση ήταν φιλική και προσφέρονταν για «πειράματα».

Η «γαλανόλευκη» ξεκίνησε με τον Βλαχοδήμο στο τέρμα, τους Λύρατζη, Χατζηδιάκο, Μαυροπάνο,Τσιμίκα στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Μπουχαλάκη, Σιώπη, στον άξονα, τους Πέλκα, Δουβίκα στα άκρα και τον Μπακασέτα κοντά στο «9άρι» Παυλίδη.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-civrmtsftp41)


Κακός αγωνιστικός χώρος και ένας ρέφερι που σφύριζε συνέχεια
Σέντρα στο ματς και πάμε με δεδομένο πως όπως και στη Ρουμανία μερικές ημέρες πριν το αποτέλεσμα δεν ήταν «αυτοσκοπός» αφού το παιχνίδι ήταν φιλικό και ο Γουστάβο Πογιέτ βρίσκεται λίγο καιρό στο «τιμόνι». Ωστόσο απέναντί μας ήταν μία ομάδα που το… έβλεπε περισσότερο ως «επίσημο», ενώ παράλληλα η αναμέτρηση έγινε σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο και με έναν ρέφερι που σφύριζε συνεχώς.

Οι γηπεδούχοι «επιστράτευσαν» μέχρι και man to man στον Σιώπη ώστε να εμποδίσουν το build up της Εθνικής, ενώ «περίμεναν» την Εθνική μας και πρόσεχαν τα «μετόπισθέν» τους. Την ίδια στιγμή το χορτάρι δεν «επέτρεπε» ώστε να πάει γρήγορα η μπάλα μπροστά (μέχρι να γίνει αντιληπτό οι διεθνείς μας «πούλησαν» πολλές φορές την κατοχή) και ο διαιτητής Γιόβιτς έκανε κατάχρηση της σφυρίχτρας.

Κλείσιμο
Πιο συγκεκριμένα ο Κροάτης στο πρώτο μισό καταλόγισε πάνω από 25 φάουλ και έδειξε, μεταξύ άλλων, 4 κίτρινες χωρίς μάλιστα να βγάλει στον Βούγιασιτς όταν πήγε με τις τάπες πάνω στον Παυλίδη, σε μία φάση που σήκωνε ακόμη και κόκκινη.

Ακραίος (ξανά) ο Δουβίκας, ο Βλαχοδήμος κράτησε το «μηδέν»
Αυτά για τις παραμέτρους του αγώνα που προκάλεσαν εκνευρισμό και οι διεθνείς μας καλούνται να ξεχάσουν άμεσα το πρώτο μισό. Οπου ο Ουρουγουανός κόουτς «πειραματίστηκε» ξανά, αφού για παράδειγμα ο Δουβίκας ξεκίνησε στο δεξί φτερό και για όσους θυμούνται ο νεαρός έπαιξε ακραίος και στο Βουκουρέστι. Αρα ίσως και να υπολογίζει για εκεί τον 23χρονο φορ.

Η «γαλανόλευκη» πάντως δεν είχε ταχύτητα στο παιχνίδι της, δεν έβρισκε κενούς χώρους και το μόνο που κρατά από αυτό το διάστημα ήταν το θετικό ντεμπούτο του Λύρατζη που πιστώνεται και 2-3 κομβικά stops (κυριότερο εκείνο του 15’).

Μάλιστα για να οδηγηθούν οι δύο ομάδες χωρίς σκορ στα αποδυτήρια… έβαλε τα χεράκια του και ο Βλαχοδήμος που αντέδρασε σωστά στη σέντρα-σουτ του Κρστόβιτς (22’, κορυφαίος στο πρώτο μισό), στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιόβετιτς (30’) και στο σουτ του Οσμαγιτς (31’).

Ωραίο γκολ οι γηπεδούχοι για το 1-0
Στο δεύτερο μισό η Εθνική μας μπήκε ένα «κλικ» πιο δυνατά σε σχέση με το πρώτο, επισκέφθηκε ορισμένες φορές με αξιώσεις τα αντίπαλα καρέ, κρατούσε μπάλα όμως δεν έβγαλε «καθαρές» φάσεις. Ο ρέφερι συνέχιζε σε ανάλογο τέμπο και δεν επέτρεπε στο παιχνίδι να αποκτήσει ρυθμό (στο 58’ έδωσε το 32ο φάουλ στην αναμέτρηση) και τελικά οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 59’ με ωραίο πλασέ του Οσμαγιτς που βγήκε στην πλάτη της άμυνας ύστερα από πάρα πολύ καλή κάθετη του Εράκοβιτς.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-civpu2k1tan5)


Ο Μάνταλος εκ νέου στα «6αρο-8άρια», ο Γιακουμάκης την πρώτη «μεγάλη» ευκαιρία
Κάπου εκεί είχαμε και τις πρώτες επεμβάσεις από το «γαλανόλευκο» πάγκο, που κινήθηκε εκ νέου στο μοτίβο των «δοκιμών». Και εύλογα αφού η αναμέτρηση ήταν φιλική και με την είσοδο των Μάνταλου, Χατζηγιοβάννη, Γιακουμάκη παρέμεινε μεν στην πεπατημένη του 4-2-3-1, αλλά ο πρώτος ήταν εκ νέου στα «6αρο-8άρια» όπως και στη Ρουμανία, ενώ ο Χατζηγιοβάννης πήγε στα άκρα και ο Γιακουμάκης στο «9».

Ο τελευταίος μάλιστα στο 67’ απώλεσε την πρώτη «μεγάλη» ευκαιρία της Εθνικής μας στο ματς με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Μπακασέτα, ενώ αμέσως μετά ο Βλαχοδήμος είπε «όχι» στον Τομάσεβιτς σε εξέλιξη στατικής μπάλας.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-civri886t67l)


Δοκιμών συνέχειας, Χατζηγιοβάννης μπακ, Κουλούρης ακραίος, ο Πέλκας κοντά στο 1-1
Υπό αυτές τις συνθήκες μπήκαμε στο τελευταίο τέταρτο, όπου είχαμε δοκιμών συνέχειας. Το 4-2-3-1 δεν άλλαξε καθόλου, όμως τα πρόσωπα όπου μετά την είσοδο των Αλεξανδρόπουλου, Κουλούρη ο Χατζηγιοβάννης πέρασε δεξιός μπακ και ο δεύτερος μπροστά του.

Η Ελλάδα είχε την κατοχή, μετέφερε το παιχνίδι στο αμυντικό τρίτο των γηπεδούχων ωστόσο μέχρι τις καθυστερήσεις δεν κατάφερε να βρει «λύσεις» απέναντι στην καλά οργανωμένη τους άμυνα. Τότε (90’+2’) ο Πέλκας έφτασε μια ανάσα από το 1-1 όταν το σουτ του μέσα από τα αντίπαλα καρέ μία λίγο άουτ, ενώ και σε αυτό το διάστημα ο Κροάτης διαιτητής συνέχισε να καταλογίζει φάουλ σε κάθε επαφή!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-civri886t67l)


Μαυροβούνιο (Μιοντράγκ Ραντούλοβιτς / 4-4-2): Μιγιάτοβιτς, Βέσοβιτς, Σάβιτς (62' Σίπτσιτς), Βούγιασιτς, Τομάσεβιτς, Μάρουσιτς, Ράικοβιτς (92' Ντρέσκοβιτς), Γιάνκοβιτς (82' Γιάνγιτς), Όσμαϊτς (81' Ράκονιατς), Ν. Κρστόβιτς (62' Ντουράνοβιτς), Γιόβετιτς (46' Εράκοβιτς).

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογέτ / 4-3-3): Βλαχοδήμος, Λύρατζης (75' Αλεξανδρόπουλος), Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος,Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (75' Κουλούρης), Σιώπης (61' Χατζηγιοβάνης), Μπακασέτας, Πέλκας, Παυλίδης (61' Γιακουμάκης), Δουβίκας (61' Μάνταλος).

Ειδήσεις σήμερα:

Όσκαρ 2022: Οι νικητές και η επίθεση του Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ επί σκηνής

Ξεκινά τριήμερο διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία - Ο Ζελένσκι συζητά την ουδετερότητα, αλλά όχι τη διχοτόμηση

Σήμερα «κλειδώνει» η ημερομηνία της ομιλίας Ζελένσκι στη Βουλή - Ποια κόμματα είναι υπέρ και ποια κατά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης