Super League 1: Δέκα ομάδες δεν ψηφίζουν την προκήρυξη λόγω τηλεοπτικών

Super League 1: Δέκα ομάδες δεν ψηφίζουν την προκήρυξη λόγω τηλεοπτικών

Το αδιευκρίνιστο τηλεοπτικό τοπίο στη Super League 1 φέρνει αναταράξεις, που οδήγησαν στη μη έγκριση της προκήρυξης του νέου πρωταθλήματος - Την ίδια ώρα η Cosmote TV  έχει ξεκινήσει ήδη συζητήσεις με ομάδες που δεν έχουν συμβόλαιο

SL1
Το πρωτάθλημα δεν μπορεί να ξεκινήσει αν η προκήρυξη του πρωταθλήματος δεν ψηφιστεί από τα 3/4 των μελών της Super League και υπό αυτή την έννοια, την στιγμή που μιλάμε το πρωτάθλημα βρίσκεται στον αέρα!

Και αυτό, διότι οι 10 ομάδες από τις 14 της «μεγάλης» κατηγορίας, ψήφισαν την Πέμπτη (8/7) αρνητικά στο να εγκριθεί η προκήρυξη!

Και ο λόγος είναι πως η πλειονότητα των ομάδων δεν έχουν ακόμη υπογράψει τηλεοπτικό συμβόλαιο, ενώ το ενδεχόμενο να υπάρξει κεντρική διαχείριση τηλεοπτικών δικαιωμάτων μοιάζει μάλλον απίθανη.

Ειδικότερα, στη σημερινή τηλεδιάσκεψη του συνεταιρισμού, οι μοναδικές ομάδες που ψήφισαν να εγκριθεί η προκήρυξη και άρα να ξεκινήσει το πρωτάθλημα κανονικά, ήταν ο Ολυμπιακός, ο Ατρόμητος και ο ΠΑΣ Γιάννινα, με τους Περιστεριώτες και τους Γιαννιώτες να έχουν ήδη τηλεοπτικό συμβόλαιο για του χρόνου με τη Nova. Συμβόλαιο με την ίδια συνδρομητική πλατφόρμα έχει και ο Άρης που ψήφισε «παρών». Οι υπόλοιποι 10 ψήφισαν αρνητικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρωτοβουλία για άρση του αδιεξόδου φέρεται να αναλαμβάνει ο Γιάννης Αλαφούζος, που μπαίνει επικεφαλής σε μια προσπάθεια εξεύρεση λύσης για όλες τις ομάδες.

Την ίδια στιγμή, όπως αποκάλυψε ήδη ο ΣΠΟΡ FM 94,6, στη μάχη για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Super League έχει μπει για τα καλά η Cosmote TV, η οποία μοιάζει αποφασισμένη για γερό μπάσιμο στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Κλείσιμο
Σε αυτό το πλαίσιο έχει ξεκινήσει ήδη συζητήσεις με ομάδες που δεν έχουν συμβόλαιο, κάποιες εκ των οποίων μάλιστα είναι εκ των κορυφαίων.

Κατόπιν τούτου λοιπόν και εν αναμονή της στάσης που θα τηρήσει συνολικά η διοργανώτρια πάνω στο θέμα, θεωρείται κάτι παραπάνω από πιθανό τα παιχνίδια της φετινής Super League να καλύπτονται από δυο παρόχους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης