Το τσίπουρο που όλοι αγαπάμε

Το τσίπουρο που όλοι αγαπάμε

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε βρεθεί σε τσιπουροποσίες με φίλους και έχουμε απολαύσει αυτές τις στιγμές. Σε ταβέρνες, σε μπαράκια, αλλά και σε κάθε είδους φιλικές και οικογενειακές συγκεντρώσεις, το τσίπουρο πρωταγωνιστεί και συνοδεύει ιδανικά τους ελληνικούς μεζέδες, ενώ χρησιμοποιείται ακόμα και από τους mixololgists νέας γενιάς σε ευφάνταστα κοκτέιλ!

53453
Τα τελευταία χρόνια το τσίπουρο έχει κερδίσει μια σίγουρη θέση στο τραπέζι μας και στην καρδιά μας, ενώ έχει αγαπηθεί από όλες τις ηλικίες και όλες τις κοινωνικές τάξεις. Δεν είναι τυχαίο που το επιλέγουμε σταθερά στις εξόδους μας τόσο σε καφέ και μεζεδοπωλεία όσο και σε κυριλέ εστιατόρια... Το ποτό της παρέας μας, σερβίρεται μόνο του ή με μεζέ, με ένα καλό δείπνο, ενώ με ζωντανή μουσική απογειώνει πάντα το κέφι.


«Δεκαράκι»: Το τσίπουρο των αισθήσεων

Έχουμε, ωστόσο, τις αδυναμίες μας. Γιατί μονάχα ένα έχει καταφέρει να μας κερδίσει και να ταυτιστεί με την υψηλή ποιότητα στο μυαλό μας: Το Δεκαράκι από Μοσχάτο Τυρνάβου. Ίσως λόγω του εκρηκτικού μονοποικιλιακού χαρακτήρα του, που το έκανε μάλιστα να ξεχωρίσει και να πάρει το Βραβείο Ανώτερης Γεύσης από το International Taste Institute στις Βρυξέλλες, Η απόσταξή του γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο, σε χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες, με αποτέλεσμα ένα απόσταγμα-διαμάντι, χωρίς γλυκάνισο, με αλκοολικό βαθμό 40% Vol, του οποίου η ιδιαίτερη ταυτότητα αναδεικνύεται σε κάθε γουλιά.

Τώρα όμως που το Δεκαράκι μεγάλωσε και δημιούργησε την πρώτη οικογένεια Μονοποικιλιακών Αποσταγμάτων Δεκαράκι δεν ξέρουμε ποιο να πρωτοδιαλέξουμε. Το Μοσχάτο ή τα δυο νέα μονοποικιλιακά του αποστάγματα, τη Μαλαγουζιά και τον Ροδίτη; Το πρώτο αναδεικνύει τα κομψά αρώματα της εκλεκτής αυτής ποικιλίας, ενώ το δεύτερο ξεχωρίζει για την ισορροπία στα αρώματα του τσίπουρου. Δυο προϊόντα που ξεχώρισαν ανάμεσα σε χιλιάδες κορυφαία αποστάγματα απ' όλο τον κόσμο στον διεθνώς αναγνωρισμένο διαγωνισμό Spirit Selection by Concours de Mondial de Bruxelles. Επειτα από αυστηρότατες τυφλές δοκιμές από τους πλέον ειδικούς του κόσμου κέρδισαν επάξια δύο Χρυσά Μετάλλια και μας έκαναν όλους υπερήφανους.

Δοκίμασέ τα και βρες το δικό σου αγαπημένο!

dekaraki-0
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης