Η καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα, δείτε τα υλικά και βήμα - βήμα πώς να φτιάξετε τα γλυκά

Η καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα, δείτε τα υλικά και βήμα - βήμα πώς να φτιάξετε τα γλυκά

Όλο το σπίτι θα μυρίσει Χριστούγεννα

Η καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα, δείτε τα υλικά και βήμα - βήμα πώς να φτιάξετε τα γλυκά
Το απόλυτο χριστουγεννιάτικο γλυκό, τα μελομακάρονα, είναι τόσο αγαπητό που άνετα θα μπορούσε να μάς γλυκαίνει όλο το χρόνο. Τα προϊόντα και το σωστό σιρόπιασμα είναι οι μικρές λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά στο αποτέλεσμα.

Η εύκολη συνταγή για μελομακάρονα

Βήμα 1

Χτυπάτε στο μίξερ το λάδι και την καστανή ζάχαρη για 10 λεπτά. Προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και το γαρίφαλο. Διαλύετε τη σόδα στο μπράντι και τα προσθέτετε.

Βήμα 2

Κοσκινίζετε το Μπέικιν Πάουντερ με το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις και το ρίχνετε λίγο - λίγο στο μίγμα συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα. Μην παραζυμώνετε για να μη σφίξει η ζύμη. Συνεχίζετε το ζύμωμα με το χέρι.

Βήμα 3

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C. Πλάθετε με τη ζύμη τα μελομακάρονα. Πατάτε την επιφάνειά τους στον τρίφτη του τυριού ή τα τρυπάτε με πιρούνι σε 3 μεριές.

Βήμα 4

Λαδώνετε ένα ταψί και τοποθετείτε μέσα τα μελομακάρονα. Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Βήμα 5

Στο μεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι για το μέλωμα. Σε μία κατσαρόλα βράζετε το νερό με τη ζάχαρη για 3 λεπτά. Προσθέτετε το μέλι και το χυμό λεμονιού και βράζετε για 2 λεπτά ακόμη. Ξαφρίζετε.

Βήμα 6

Μόλις ψηθούν τα μελομακάρονα τα αφήνετε για λίγα λεπτά να κρυώσουν και τα περιχύνετε με ζεστό σιρόπι, όσο είναι ακόμη στο ταψί. Τα αφήνετε να μείνουν μερικά λεπτά και τα αναποδογυρίζετε. Αυτό το κάνετε δύο-τρεις φορές.

Τα αφήνετε να κρυώσουν μέσα στο ταψί και τέλος τα τοποθετείτε σε στρώσεις σε πιατέλα πασπαλίζοντας κάθε στρώση με καρυδόψιχα.

Τι υλικά θα χρειαστείτε

- 2 φλιτζάνια έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (ή 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο και 1 φλιτζάνι βούτυρο γάλακτος)
Κλείσιμο
- 1 κιλό Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
- 2 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ
- 1 φλιτζάνι Καστανή Ζάχαρη
- 1 κουτ. σούπας κανέλα
- ¼ φλιτζανιού μπράντι
- 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
- ξύσμα 3 πορτοκαλιών
- 1 κουτ. γλυκού σόδα
- 1 κουτ. γλυκού γαρίφαλο τριμμένο

Για το μέλωμα

- 2 φλιτζάνια μέλι
- 1 φλιτζάνι Καστανή Ζάχαρη FYTRO
- 1½ φλιτζάνι νερό
- χυμό από ½ λεμόνι

Για το πασπάλισμα

καρυδόψιχα χοντροτριμμένη

Πηγή: cantina.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης