Ντοματόσουπα με ρύζι

soupa_ntomata

Από τον chef Σωτήρη Ευαγγέλου

40 ΛΕΠΤΆ • ΕΎΚΟΛΟ

Υλικά (για 6 άτομα)
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
80 ml έ.π. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ντοματοπολτό
1 κιλό ντομάτες, ώριμες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες ή κονκασέ
1 μικρή πρέζα ζάχαρη
2-3 κ.σ. ρύζι
1 μικρή πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 μικρή κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 κλαδάκι βασιλικό
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Αχνίζουμε ελαφρώς το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον ντοματοπολτό, τσιγαρίζουμε και προσθέτουμε τις ντομάτες.

Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τη ζάχαρη, προσθέτουμε μισό λίτρο νερό και βράζουμε για 15΄-20΄. Προσθέτουμε το ρύζι και αφήνουμε να βράσει για περίπου 10΄.

Αφήνουμε τη σούπα να σταθεί για 10΄ ακόμη και σερβίρουμε σε ζεστά πιάτα γαρνίροντας με τις ψιλοκομμένες πιπεριές και 2-3 φυλλαράκια βασιλικού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης