Μπακαλιάρος «μπιάνκο»

psari-bianko

ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ ΣΏΤΗΡΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

40’ • ΕΥΚΟΛΟ 

Υλικά • ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

-1 φρέσκο μπακαλιάρο δύο κιλών φιλεταρισμένο και κομμένο σε μερίδες (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κατεψ. μπακαλιάρο)
-1 κιλό πατάτες κομμένες σε φέτες (ροδέλες)
-1 φλιτζ. έ.π. ελαιόλαδο
-1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
-2-3 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
-2 φύλλα δάφνης
-1 ποτηράκι άσπρο κρασί
-2 λεμόνια, τον χυμό τους
-½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
-1 πρέζα πιπέρι
-2 πρέζες ανθό αλατιού

Εκτέλεση

Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά με το μισό έ.π. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πατάτες. Ανακατεύουμε να γυαλίσουν, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη δάφνη, σβήνουμε με το κρασί, βάζουμε λίγο νερό να φτάνει μέχρι τις πατάτες και σκεπάζουμε το φαγητό. Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15΄-20΄ μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Βάζουμε τα φιλέτα του μπακαλιάρου πάνω στις πατάτες, προσθέτουμε το λεμόνι, το ελαιόλαδο και τον μαϊντανό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10΄-15΄. Αφήνουμε το φαγητό να ξε- κουραστεί για 10’ και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης