Σήμερα φτιάχνουμε ελβετικό rösti πατάτας

Rosti-Switzerland

Μία εύκολη συνταγή

15’ + 10’ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ • ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά (για 4 άτομα)
-800 γρ. πατάτες, καθαρισμένες
-40 γρ. βούτυρο κλαριφιέ
-φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
-θαλασσινό αλάτι

Εκτέλεση

Τρίβουμε τις πατάτες στο ρεντέ, τις βάζουμε σε ένα τρυπητό, τις αλατίζουμε και τις πιέζουμε με τα χέρια μας να βγάλουν όλα τους τα υγρά. Τις βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, 1 γεμάτη κ.σ. από το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Αλείφουμε πολύ καλά με βούτυρο ένα αντικολλητικό τηγάνι με χοντρό πάτο (28 εκ. περίπου) και το ζεσταίνουμε καλά. Προσθέτουμε τις τριμμένες πατάτες και τις πιέζουμε ελαφρά με μια σπάτουλα.

Ψήνουμε το ροστί σε μέτρια-χαμηλή θερμοκρασία για 8’, το αναποδογυρίζουμε προσεκτικά συνεχίζοντας το ψήσιμο και από την άλλη πλευρά για ακόμη 6’-8’. Σερβίρουμε το ροστί αμέσως, καυτό, σε πιατέλα.

TIP

Για να φτιάξουμε ένα πετυχημένο ροστί χρησιμοποιούμε ποικιλίες λευκόσαρκης πατάτας

Συνταγή – Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη (funkycook.gr)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης