Ακάρ: Το μνημόνιο με τη Λιβύη θα εμποδίσει τετελεσμένα - Δεν θα υποχωρήσουμε

Ακάρ: Το μνημόνιο με τη Λιβύη θα εμποδίσει τετελεσμένα - Δεν θα υποχωρήσουμε

«Οι ζώνες θαλάσσιας δικαιοδοσίας ορίστηκαν, σύμφωνα με τα δικαιώματα και τα συμφέροντα και των δύο χωρών και σε πλήρη συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο» υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας στην τουρκική εθνοσυνέλευση

ELadTwmXYAE6fvw
«Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε με πείσμα και αποφασιστικότητα τα δικαιώματα και συμφέροντά μας στη Γαλάζια Πατρίδα, συμπεριλαμβανομένων και των περιχώρων της Κύπρου και των αιθέρων μας», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στην τουρκική εθνοσυνέλευση.

Σύμφωνα με την ανταπόκριση του ΣΙΓΜΑ στην Κύπρο, ο Τούρκος υπουργός άμυνας είπε: «Η Κύπρος είναι εθνική μας υπόθεση. Κανείς να μην περιμένει ότι θα υποχωρήσουμε. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν τις απόψεις μας και τις θέσεις μας σε αυτό το θέμα. Δεν εποφθαλμιούμε τα δίκαια κανενός. Όταν λέμε ότι επιθυμούμε τις σχέσεις καλής γειτονίας και ότι δεν επιτρέπουμε κανένα τετελεσμένο δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως απειλή, αλλά ούτε ως υποχώρηση και αδυναμία».

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε επίσης στο μνημόνιο με τη Λιβύη.

«Το μνημόνιο για την ασφάλεια και τη συνεργασία σε στρατιωτικό επίπεδο είναι νόμιμο και οι ζώνες θαλάσσιας δικαιοδοσίας ορίστηκαν, σύμφωνα με τα δικαιώματα και τα συμφέροντα και των δύο χωρών και σε πλήρη συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο. Το μνημόνιο αποτελεί σαφή απόδειξη ότι δεν πρόκειται να επιτραπούν τετελεσμένα στην περιοχή», δήλωσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης