Διπλωματικές πηγές: Η Λιβύη εκβιάστηκε από την Τουρκία - Έχουμε αποδείξεις

Διπλωματικές πηγές: Η Λιβύη εκβιάστηκε από την Τουρκία - Έχουμε αποδείξεις

Οι ελληνικές αρχές διαθέτουν βίντεο που δείχνουν εκφόρτωση όπλων σε λιμάνι της Λιβύης

ypex_main
Αποδείξεις για εκβιασμό της Λιβύης από την Τουρκία έχουν οι ελληνικές αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες διπλωματικών πηγών.

Κατά τις ίδιες πηγές, η Ελλάδα διαθέτει βίντεο που δείχνει τη φορτοεκφόρτωση πολεμικού υλικού σε πλοίο και τα αποδεικτικά στοιχεία για το χρόνο που έγινε. Με αυτή τη στρατιωτική βοήθεια η Τουρκία εκβίασε τις λιβυκές αρχές για να προχωρήσουν στην υπογραφή του μεταξύ τους μνημονίου. Η στρατιωτική βοήθεια προς την Λιβύη από την Τουρκία ήταν υπόθεση γνωστή εδώ και μεγάλο διάστημα στις ελληνικές αρχές.

Οι ελληνικές αρχές αναγνωρίζουν την κλιμάκωση της έντασης από την πλευρά της Τουρκίας και παράλληλα, σημειώνουν ότι σε στρατιωτικό επίπεδο ο Έβρος «σφραγίζεται». Παράλληλα, επισημαίνουν ότι δεν έχει γίνει το παραμικρό από ελληνικής πλευράς για να προκληθεί αυτή η κλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας. 

Οι ίδιες πηγές, επισήμαναν ότι η αποστολή του κειμένου της συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης στα Ηνωμένα Έθνη ήταν αναμενόμενη δεν έχει καμία έννομη συνέπεια. Η Ελλάδα έχει, άλλωστε, ήδη καταθέσει τις απόψεις της με επιστολές της προς τον ΓΓΗΕ κ. Γκουτέρρες καθώς και προς την Πρόεδρο του ΣΑΗΕ, στις οποίες αναπτύσσονται οι ελληνικές θέσεις και παρατίθενται τα νομικά επιχειρήματα που τις θεμελιώνουν με βάση το Διεθνές Δίκαιο.

Η εκτίμηση των διπλωματικών πηγών έιναι ότι η Τουρκία δεν κατάφερε πολλά πράγματα, αλλά απέδειξε ότι είναι επαγγελματίας παραβάτης. «Αυτά που κάνουν οι Τούρκοι στερούνται σοβαρότητας. Νομίζω ότι η συνολική τους ανάλυση είναι λανθασμένη ανάλυση. Ποιο το κεκτημένο της Τουρκίας πέρα του ότι επιβεβαιώνει πως είναι ταραξίας;», τόνιζαν οι διπλωματικές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Ελλάδα θεωρεί οτι το ενδεχόμενο κυρώσεων απο την Ε.Ε σε βάρος της Λιβύης είναι κάτι που εξετάζεται αλλά προς το παρόν η ελληνική πλευρά δεν επιθυμεί να το προχωρήσει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης