Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την τουρκική επιχειρήση στη Συρία

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την τουρκική επιχειρήση στη Συρία

Στο κείμενο προστέθηκε μια αναφορά που θεωρήθηκε αναγκαία μετά την συμφωνία Ερντογάν-Πενς ότι η ΕΕ «σημειώνει» (notes) την συμφωνία ΗΠΑ-Τουρκίας για παύση των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

tyrkish-syria
Στη δημοσιότητα έδωσε τα ξημερώματα της Παρασκευής ο εκπρόσωπος τύπου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την απόφαση του οργάνου για την τουρκική επιχείρηση στη βόρειοανατολική Συρία.

Στο κείμενο το Συμβούλιο σημειώνει ότι «προσυπογράφει τα συμπεράσματα του Συμβουλίου της 14ηςΟκτωβρίου 2019 σχετικά με τη βορειοανατολική Συρία».

Προσθέτει, δε, ότι «η ΕΕ καταδικάζει τη μονομερή στρατιωτική δράση της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία, η οποία προκαλεί απαράδεκτη ανθρώπινη οδύνη, υπονομεύει τον αγώνα κατά της Ντάες και απειλεί σοβαρά την ευρωπαϊκή ασφάλεια. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σημειώνει την αποψινή ανακοίνωση ΗΠΑ-Τουρκίας σχετικά με τη διακοπή όλων των στρατιωτικών επιχειρήσεων».

Στο τμήμα της ανακοίνωσης που αφορά τα όσα συμβαίνουν στη βορειοανατολική Συρία το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κάνει αναφορά και στις συνέπειες στο μεταναστευτικό που έχει η τουρκική εισβολή σημειώνοντας ότι «παραμένει προσηλωμένη για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της σοβαρής ανθρωπιστικής και προσφυγικής κρίσης {...}μεταξύ άλλων μέσω της στήριξης των κρατών μελών που αντιμετωπίζουν τις πλέον σοβαρές προκλήσεις σε ό,τι αφορά τις μεταναστευτικές ροές στηνανατολική Μεσόγειο».

counci-tur
counci-tur2
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης