Στο Εφετείο σήμερα η αίτηση της «Athens Review of Books» κατά Κοτζιά

Στο Εφετείο σήμερα η αίτηση της «Athens Review of Books» κατά Κοτζιά

Το περιοδικό αναμένεται να καταθέσει στο δικαστήριο ηχητικό ντοκουμέντο με δηλώσεις του πρώην ΥΠΕΞ, στις οποίες αναφέρει ότι «εθήτευσε στη σταλινική αριστερά»

nikos-kotzias
Στο Εφετείο αναμένεται να εκδικασθεί σήμερα η αίτηση του εντύπου «Athens Review of Books» σε σχέση με την αντιδικία του με τον τέως υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Με την αίτησή της η «Athens Review of Books» ζητεί να εξαφανιστεί η υπ. αριθμόν 4034/2015 απόφαση του Εφετείου Αθηνών μετά την πρόσφατη «δημόσια ομολογία Κοτζιά ότι εθήτευσε στον σταλινισμό», πράγμα που σύμφωνα με το περιοδικό «το αρνούνταν υποκρινόμενος ότι δήθεν αποτελούσε βαριά συκοφαντία».

Το περιοδικό αναμένεται να καταθέσει στο δικαστήριο και ηχητικό ντοκουμέντο με δηλώσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών, οι οποίες έγιναν στις 23 Νοεμβρίου στο Ηράκλειο της Κρήτης και σε αυτές αναφέρει ότι «εθήτευσε στη σταλινική αριστερά».

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Κοτζιάς είχε στραφεί με αγωγή του κατά του εντύπου, η οποία είχε γίνει εν μέρει δεκτή από τη Δικαιοσύνη. Το δικαστήριο είχε κρίνει ότι ο χαρακτηρισμός «πραγματικός γκαουλάιτερ του σταλινισμού» που περιλαμβάνονταν σε επιστολή που είχε δημοσιεύσει το περιοδικό έβλαψε την τιμή και την υπόληψή του πρώην υπουργού Εξωτερικών, καθώς «τον περιγράφει ως άτομο με ακραίες και απολυταρχικές απόψεις και με εκτεταμένη προπαγανδιστική τακτική, που έχει ως στόχο την καταστολή αντίθετων με τις δικές του απόψεων και την εξόντωση των αντιπάλων του».

Τώρα, οι εκπρόσωπο της «Athens Review of Books» ζητούν την επανεξέταση της υπόθεσης στο Εφετείο μετά τη δημόσια δήλωση του Ν. Κοτζιά από το Ηράκλειο της Κρήτης ότι θήτευσε στη σταλινική αριστερά.

Επίσης ζητούν να αρθούν οι κατασχέσεις που τους επιβλήθηκαν σε εκτέλεση της υπ. αριθμόν 4034/2015 απόφασης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης